10 x super handige hacks voor op reis!

10 x super handige hacks voor op reis!

Goed voorbereid op reis gaan. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaag zet ik mijn favoriete reis hacks op een rij. Met deze hacks wordt het ineens super easy! Benieuwd? Check snel de 10 beste hacks voor op reis! 

1

Dat peperdure flesje water achter de douane.. Veel handiger: neem zelf een flesje mee! Zorg dat hij leeg is zodra je de security doorgaat en vul hem bij de toiletten gewoon opnieuw. Nog een tip: kies voor een dopper of een andere duurzame fles. Dat scheelt weer een wegwerpflesje.

Let wel op dat het fles echt leeg is wanneer je aan de beurt bent bij de security..
Zelf ben ik het 1 keer vergeten, op de luchthaven van Nice. Naast dat ik mijn fles in de prullenbak mocht gooien, mocht ik ook nog even mee om mezelf en al mijn spullen te laten controleren op drugssporen..
Even dubbelchecken of je fles wel echt leeg is dus, dat scheelt je niet alleen geld, maar ook tijd! 

2

Ben je aangekomen in je accommodatie en zijn er toch wel erg weinig stopcontacten? Of ben je je verlengsnoer vergeten? Of heb je er misschien totaal niet over nagedacht dat jouw stekkers helemaal niet in deze stopcontacten passen? Geen probleem!
Als je een televisie op de kamer hebt tenminste. De meeste televisies hebben namelijk een USB poort, waar je gewoon je snoertje van je telefoon in kan doen. Werkt uitstekend! 

Iphone

3

Sieraden mee op reis. Waar doe je ze in? Hoe haal je alles weer uit de knoop? Hoe zorg je ervoor dat je niets kwijtraakt tussen alle bagage? Ik heb een super handige hack. Namelijk: knopen!

Die zijn met name handig voor je oorbellen. Je steekt de oorbellen door de gaten van de knoop en zet ze vast. Zo blijven je oorbellen altijd bij elkaar en hoef je niet je hele koffer door te spitten naar twee dezelfde oorbellen.

Ook voor kettingen heb ik een hele handige hack: rietjes! Ik gebruik hiervoor paper straws, omdat ik niet onnodig wegwerp plastic wil gebruiken.
Gebruik je wel plastic rietjes, dan kan dat natuurlijk ook gewoon! Je kan ze standaard in je koffer laten zodat je ze eindeloos kan hergebruiken. Rijg de ketting door het rietje en maak de sluiting vast.

Zo kunnen je kettingen nooit meer in de knoop raken en verdwijnen ze ook niet zomaar tussen je bagage. 

4

Een korte hack, maar wel een handige. Als je het niet zo fris vind om je tandenborstel los op de wastafel te leggen in hotels, dan is dit een hele snelle tip. Namelijk een wasknijper! 

5

De hele dag mooie foto’s maken, een Uber reserveren, je navigatie-app gebruiken om je hotel terug te vinden, je vluchtgegevens nog even checken op de Schiphol-app*, ga zo maar door. Je gebruikt je telefoon toch wel erg vaak op reis. En dat merk je wel aan de batterij.
Ineens heb je nog maar 10%, terwijl je nog niet eens middag is!

Er is 1 simpele oplossing. Een powerbank. Tegenwoordig zijn powerbanks overal te koop. Probeer niet te gaan voor de goedkoopste van de goedkoopste, want uit eigen ervaring sneuvelen die na 1 keer gebruiken. Geloof mij, het is het geld meer dan waard!

*Download de Schiphol-app in de Appstore of in de Google Playstore

6

Misschien ken je het wel. Je hebt een lange vlucht voor de boeg. Je zoekt je stoel, gaat lekker zitten en je scrolt wat door het interactieve schermpje. Op zoek naar leuke films voor tijdens de vlucht. Helaas, nog steeds hetzelfde filmaanbod als de vorige keer. Of misschien zit er helemaal niks tussen wat je leuk lijkt.

Op Netflix kan je je favoriete films en series gewoon downloaden! Zo kan je ze gewoon zonder internet kijken op je telefoon, tablet of laptop en zit je niet ‘vast’ aan het filmaanbod van de luchtvaartmaatschappij. Super chill! Vergeet niet vooraf de films of series te downloaden, want dat kan natuurlijk niet zonder internet. 

7

De meeste hotels vragen bij het inchecken om je paspoort. Dat is heel normaal. Sommige hotels maken er een kopie van zodat ze die kunnen bewaren gedurende je verblijf, of sterker nog, sommigen willen je paspoort zelfs bij zich houden.
Met dat laatste hoef je nooit in te stemmen. Geef nooit zomaar je paspoort af.

Vind je het ook geen prettig idee als je hotel een kopie heeft van je paspoort? Wees het dan voor.
Maak thuis alvast een kopie van je paspoort en streep bijvoorbeeld je burgerservicenummer goed door. Zo kan je bij aankomst deze kopie overhandigen zonder dat ze over persoonlijke informatie beschikken. 

Paspoort Travel Sylvia Steijger

8

Ga je naar een bestemming waar je niet met euro’s kunt betalen? Laat je dan niet verleiden om op de luchthaven al van valuta te wisselen.
Een klein bedrag is natuurlijk geen probleem, het is altijd handig om bij aankomst alvast wat contant geld te hebben in de lokale valuta.
Maar vergis je niet, want de wisselkoersen op luchthavens zijn echt helemaal niet gunstig!

Zo betaalde ik een keer 200 euro voor 200 Amerikaanse dollars, terwijl ik volgens de wisselkoers van dat moment er eigenlijk bijna 240 dollar voor had kunnen krijgen. Super zonde! De beste tip is om op je bestemming gewoon naar een ATM te gaan en daar geld te pinnen. Dat is uiteindelijk het goedkoopst. 

9

Heb jij er ook een hekel aan als je al je kabels los door je tas hebt slingeren? Hou ze allemaal bij elkaar door ze in een brillenkoker te doen!
Zo hoef je nooit meer te zoeken naar dat ene snoertje en heb je ze allemaal in één keer bij de hand. 

10

Je koffer efficiënt inpakken. Dat is niet altijd zo simpel als het lijkt. Maar met deze hack wordt het wel een stuk makkelijker.
Soms krijg je bij drogisterijen of parfumerieën van die kleine zakjes met monstertjes van doucheproducten. Soms zitten ze bij tijdschriften, of bij cadeauverpakkingen. Iedereen heeft ze denk ik wel in huis, ik ook. Maar ik geef toe, ik gebruik ze nooit.
Waarom eigenlijk niet? Ze zijn super handig! Ze wegen niks, dus het scheelt toch flink wat ruimte en gewicht in je koffer. Ook super fijn voor in je handbagage trouwens! Benieuwd naar meer handbagage tips? Die lees je hier.

Ik ben benieuwd of jullie iets aan deze hacks hebben. Heb jij zelf ook nog leuke reis-hacks die jij weleens gebruikt? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter