5 redenen om te kiezen voor Lanzarote!

5 redenen om te kiezen voor Lanzarote!

Twijfel jij over je vakantiebestemming? Zie je door de bomen het bos niet meer? Daar kan je nu een eind aan maken. Vandaag deel ik namelijk 5 redenen om te kiezen voor het Canarische eiland Lanzarote!  

Op Lanzarote is het altijd zomer!
’s Winters wordt het er namelijk nooit echt kouder dan 18 graden. Dus wanneer je ook van plan bent om te gaan, je hebt altijd lekker weer. Bijna 365 dagen per jaar staat de Spaanse zon aan de lucht. Een perfecte winterzonbestemming dus.

De Canarische Eilanden worden niet voor niets de ‘Eilanden van de eeuwige lente’ genoemd. In de zomer kan het flink warm worden, maar door de koele wind van de Atlantische Oceaan is het voor iedereen aangenaam.

Tip van Sylvia Huur een auto! Zo kan je het hele eiland bewonderen en hoef je geen enkel plekje te missen.

Los Hervideros Lanzarote

Gezinnen met kinderen: opgelet!
Want Lanzarote is al jaren een van de populairste familiebestemmingen. Het is een eiland met veel zongarantie, op zo’n 4,5 uur vliegen, wat de reistijd relatief kort maakt. Ideaal voor de jonkies die niet zo lang stil willen zitten.

Ook zijn er op het eiland veel accommodaties met kinderfaciliteiten voor alle leeftijden. Zo kunnen jullie zelf ook nog even rustig achterover zitten met een koud drankje en een goed boek. En niet geheel onbelangrijk: alle stranden zijn fijn én veilig!

Een dagje op stap? Ga naar Ranchos Texas Park! Pony rijden, witte tijgers spotten, goud zoeken, zwemmen met zeehonden en fantastische glijbanen. Zo’n uitje vergeten de kinderen echt nooit meer!

Een landschap waar je u tegen zegt
Als er één eiland op de wereld is met een gevarieerd landschap, dan is het Lanzarote wel. Van uitgestrekte zandstranden tot ruige vulkaanlandschappen. Waar je ook bent op het eiland, er is altijd wat te zien. Overal zie je cactussen en aloë vera planten. Verder is er weinig begroeiing, wat het eiland heel mysterieus maakt.

Wat ik zelf een van de meest indrukwekkende delen van het eiland vind, is Timanfaya National Park; een pikzwart landschap vol rotsen en vulkanen. Dit maanlandschap is een echte must-see!

Een rijke historie
De geschiedenis van Lanzarote is al een reden op zich om meteen te boeken. Op het eiland zijn diverse musea waar je alles te weten komt over het ontstaan van Lanzarote. Hoe de vulkanen zijn geworden hoe ze zijn, de laatste uitbarstingen, oude dorpen die zijn weggevaagd door lava, de leefwijze van de locals en nog veel meer. Super interessant!

La Geria Lanzarote

Luieren niets voor jou? Actie! 
Ready.. Set.. Go! Val jij meer onder de categorie ‘actieve vakantieganger’? Ook dan ben je op Lanzarote aan het juiste adres.

Wat ik zelf onwijs leuk vind aan Lanzarote, is dat je overal fietsen kunt huren. Gewone stadsfietsen, maar ook mountainbikes en racefietsen.
Ben je een fietsliefhebber? Dan kan je op Lanzarote je geluk niet op! Of je nou liever langs de kust fietst of het vulkaanlandschap doorkruist, op Lanzarote kan het allemaal.

Verder zijn er tal van activiteiten te vinden over het hele eiland. Van een jeepsafari tot paragliden. Van een tripje met de onderzeeër tot waterscooters huren. En voor de echte waaghalzen: duiken in Museo Atlántico, het onderwatermuseum voor de kust van Lanzarote.
Kortom, ook voor iedere actieveling is er genoeg te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter