5x doen op Aruba!

5x doen op Aruba!

Hagelwitte stranden, een kraakheldere azuurblauwe zee en tropische temperaturen. Ik heb het over Aruba. Hier is het altijd zomer. Een van mijn favoriete eilanden ooit. Wil je weten wat ik echt geweldig vind op Aruba? Bekijk snel mijn favoriete hotspots van dit Caribische eiland.

Eagle Beach
Aruba staat natuurlijk bekend om de spierwitte stranden, dat is één ding wat zeker is. Een van de meest bekende daarvan is wel Eagle Beach. Een fijn zandstrand in het westen van het eiland. Dit strand vind ik zó heerlijk!

Mijn mooiste herinnering aan Eagle Beach is toch wel de zonsondergang. Tegen het begin van de avond ben ik er gaan zitten. De zon gaat op Aruba namelijk al rond half 7 onder. Veel later moet je dus niet zijn. Ben je op tijd, dan zie je de allermooiste zonsondergang die je ooit zult meemaken. Eagle Beach verdient absoluut een plekje in mijn top 5!

Fisherman’s hut
Op Aruba staat altijd een stevige wind. En wat kan je dan beter doen dan daar gewoon lekker gebruik van maken?

Een van de leukste dingen die ik op Aruba heb gedaan is windsurfen. Bij Fisherman’s hut kan je windsurfen en kitesurfen, voor beginners en gevorderden. Op het moment dat ik wilde gaan windsurfen heb ik een les genomen samen met mijn broer en twee vrienden.

Eagle beach Aruba

Eerst kregen wij een uurtje les, daarna kon je je eigen gang gaan. De enige voorwaarde die ze hadden was: ‘spoel je aan in Venezuela, dan halen we je op voor 20 dollar.’ Natuurlijk was dit een grap, maar ik kon hier hartelijk om lachen.
Uiteraard letten ze goed op je en slepen ze je terug wanneer je met de golven te ver de zee in gaat. Een onwijs leuke ervaring en als je het eenmaal doorhebt is het super gaaf om zo snel over de golven te scheren. Aanrader!

Fisherman's Hut Aruba

Oranjestad
Gezelligheid alom. Een haven vol mooie boten en natuurlijk de nodige restaurants. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Dat klinkt groot, maar veel meer dan 28.000 inwoners heeft het niet. In Oranjestad hoor je veel muziek en overal kan je heerlijk eten.

Ben je op vakantie op Aruba en wil je graag een middagje gaan winkelen? Dan ben je in Oranjestad ook op de goede plek! De stad heeft talloze winkels én een shoppingmall vol luxe merken. Een fijne plek om even écht de Caribische sfeer te ervaren.

Oranjestad Aruba

Renaissance Island
Het typische beeld van Aruba, dat zijn natuurlijk de flamingo’s! Op internet lijkt het altijd alsof heel Aruba vol zit met deze roze vogels, maar niets is minder waar. Je vindt ze alleen op Renaissance Island. Het zijn er zelfs niet meer dan 7 in totaal! Maar dat maakt het niet minder bijzonder.

Met de boot naar Renaissance Island en op het strand een heerlijk drankje drinken tussen de flamingo’s. Hoe gaaf is dat?! En natuurlijk is er genoeg tijd om foto’s te maken van (en met) deze prachtige dieren!

Splashpark
Tijdens mijn laatste dag op het fantastische Aruba, wilde ik graag nog iets leuks doen. Ik had al veel gedaan en zoveel moois gezien.
Het splashpark had ik bij aankomst op het eiland al gezien. Het splashpark ligt namelijk recht onder de landingsbaan van de luchthaven van Aruba.

Je betaalt 18 dollar voor 1 uur en dat is het meer dan waard! Ik heb het zó naar mijn zin gehad. Klimmen op de vele attracties, in het water springen vanaf grote hoogtes, en nog veel meer supertoffe dingen om te doen. Het ene na het andere vliegtuig komt rakelings over je heen.
Wel raad ik aan om iets van waterschoenen aan te trekken. Op blote voeten glijd je namelijk snel van de luchtkussens af, ik spreek uit ervaring.. Haha!
https://www.splashparkaruba.com/

Splashpark Aruba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter