8 x handige gratis apps voor op reis

8 x handige gratis apps voor op reis

Tegenwoordig is de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zeker op vakantie kan het super handig zijn.
Er zijn dan ook talloze gratis apps die je vakantie nóg leuker en makkelijker maken. Benieuwd naar mijn 8 favorieten? Lees snel verder!

1: Camera

Het klinkt voor de hand liggend, maar bedenk je eens dat we jaren geleden allemaal rondliepen met camera’s en fotorolletjes. Naderhand had je dan wel mooie, tastbare foto’s die je kon inplakken (hoe leuk dat je van iedere vakantie een nieuw fotoboek had!), maar op reis was het niet zo praktisch. Tenminste, niet als je het vergelijkt met nu.

Met je smartphone maak je tegenwoordig minstens zulke mooie foto’s als met een spiegelreflex of een compactcamera.
En hoe fijn is het dat je voor de zekerheid gewoon 30 foto’s van hetzelfde kunt maken en je later de mooiste eruit kunt pikken? Dat doe ik altijd!
Oh en ik vergeet altijd de rest te verwijderen, dus mijn hele telefoon zit vol met allemaal dezelfde foto’s. Ach, ik ben vast niet de enige. Haha!

2: de Schiphol app

Ga je op vliegvakantie en vertrek je vanaf Schiphol? Dan is de Schiphol app echt een must-have. Ik gebruik deze app altijd als ik op reis ga!
Je zoekt je vlucht op in de app, je slaat hem op en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van alle meldingen, wijzigingen en tips rondom jouw vlucht.

Je kunt er alles in terugvinden. Een plattegrond van de vertrekhallen, de check-in balie die je moet hebben, de gate waar je moet instappen en zelfs de actuele wachttijden bij de security! Verder kan je ook nog een parkeerplaats reserveren via de app en krijg je een overzicht van alle winkels en eetgelegenheden. Onwijs handig.
Zo heb je alle informatie bij elkaar in een app en hoef je je geen zorgen te maken dat je informatie mist.

Leuk om te weten
De app is vaak sneller met meldingen dan de omroeper in de vertrekhal.

Download de Schiphol app in de Appstore of in de Google Playstore!

3: Maps.me

De Maps.me app kan je gebruiken zonder internet. Je downloadt namelijk vooraf de kaart van de bestemming waar je naartoe gaat. Het leuke aan deze app vind ik dat je gemakkelijk route beschrijvingen kunt opzoeken, maar ook dat je pins neer kunt zetten bij plaatsen waar je bent geweest, of locaties die je makkelijk terug wilt vinden.

Ik vind het zelf bijvoorbeeld heel leuk om gewoon alle hotspots, restaurants en leuke plekjes waar ik ben geweest op te slaan door er een pin neer te zetten. Als je dan na je vakantie naar de kaart kijkt kan je zien waar je allemaal bent geweest. Zoals ik hier bijvoorbeeld bij Athene en Aruba ook heb gedaan. Erg leuk om terug te zien!

Download Maps.me in de Appstore!

4: Uber

Super snel en simpel een goedkope rit boeken? Uber it is!
Je toetst je eindbestemming in, kiest voor een ophaal locatie en binnen een minuut is er een Uber naar je onderweg.
Wat de app zo fantastisch maakt, is dat je in de app vooraf betaalt. Je hoeft in de Uber zelf dus niets te betalen, waardoor je ook niet te maken krijgt met rare prijzen of eventuele oplichting. Daarbij is Uber in de meeste gevallen aanzienlijk goedkoper dan een ‘normale’ taxi.
Op het moment dat je de Uber reserveert, krijg je meteen te zien wie je komt ophalen, in wat voor auto hij/zij rijdt en je ziet alle recensies over diegene. Dat geeft een heel veilig gevoel en maakt het toegankelijk voor iedereen.

Uber heeft ook Uber Eats in het leven geroepen. Het werkt eigenlijk gewoon hetzelfde als Thuisbezorgd. Zelf heb ik de app een aantal keer gebruikt en het werkt uitstekend!

Download de Uber app in de Appstore of in de Google Playstore.

5: Douane Reizen app

Dit is een onwijs handige app! Je voert je bestemming in en je kunt alles te weten komen met betrekking tot het reizen van en naar die bestemming. Alle informatie kan je terugvinden in de Douane Reizen app. Onder andere alles over paspoorten, medicijnen, goederen, geld, et cetera.
Ook kan je in deze app valuta omrekenen, wat ook nog eens super handig is als je al op je bestemming bent.

Download de Douane Reizen app in de Appstore of in de Google Playstore!

6: Skip

Om je pijlsnel van de ene naar de andere hotspot te verplaatsen, zie je tegenwoordig overal elektrische steps. Super makkelijk! Geen last van files, geen last van zere voeten na een kilometers lange wandeling én het is ook nog eens razend snel.

Zelf heb ik ervaring met de steps van Skip, maar er zijn ook talloze andere verhuurders, zoals Bird en Lime.
Lees hier hoe ik in de hoofdstad van Amerika maar liefst 15 hotspots in 1 dag heb bezocht door middel van een Skip step.

Download Skip in de Appstore of in de Google Playstore!

7: Splitwise

Vind jij het ook zo irritant om op vakantie alle gemaakte kosten bij te houden? Zeker wanneer je met een grotere groep op vakantie bent is het lastig om de uiteindelijke rekening te splitten. Wie betaalt wat en hoe zorg je dat iedereen uiteindelijk hetzelfde betaalt? Ben je de tel al kwijt geraakt bij dag twee? Dan is Splitwise echt een uitkomst.

Je voegt de personen toe waarmee jij op vakantie bent. Vervolgens voer je in wie welke uitgave heeft gedaan. De app rekent dan precies voor je uit wie wat aan wie verschuldigd is of wie er nog terugbetaald moet worden. Super handig! Zo hoeven jullie zelf helemaal niets bij te houden en hoeven jullie alleen nog maar te genieten van de vakantie.

Download Splitwise in de Appstore of in de Google Playstore!

8: PackPoint

De app PackPoint zit vol met automatische paklijsten. Je voert je bestemming, vertrekdatum, reisduur en eventuele activiteiten in, en de app stelt een paklijst voor je samen. Hierbij houdt de app rekening met de lokale weersverwachting.
Je kunt zelf ook nog extra items toevoegen en alles gemakkelijk afvinken. Zo hoef je helemaal nooit meer iets te vergeten. Ideaal!

Download PackPoint in de Appstore of in de Google Playstore!

9: Flightradar

Dit vind ik vooral een hele leuke app om gewoon te zien wat er allemaal over vliegt. Zeker als je net zo veel van vliegtuigen houdt als ik.
Zelf heb ik weleens op het strand gelegen vlak naast de luchthaven.
Door middel van Flightradar kon ik precies zien wat voor mooie toestellen ik nog kon verwachten.

Wat ook leuk is, is om te volgen waar iemand is. Komt er een familielid over naar jouw bestemming, of ga je juist iemand van Schiphol halen?
Dan zie je precies waar het vliegtuig is en kan je makkelijker inschatten hoe laat je ongeveer op de luchthaven moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter