Beste tips: op reis met de hond!

Beste tips: op reis met de hond!

Je trouwe viervoeter achterlaten in Nederland. Terwijl jij vakantie gaat vieren, brengt je hond zijn tijd door in een pension, bij familie of bij de buren.
Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee en soms (afhankelijk van je bestemming en reisduur) zelfs fijner voor je dier.
Wat nou als je je hond graag mee wilt nemen op vakantie? Mijn tips op een rij!

Kijk naar het totaalplaatje van je vakantie. Waar ga je heen? Hoe ga je erheen? Hoe lang is het reizen? En misschien wel het belangrijkste: waar verblijf je? Allemaal hele belangrijke factoren om over na te denken voor je beslist je hond mee te nemen op vakantie.

Zelf ga ik 1 á 2 keer per jaar met de auto naar Frankrijk. Tijdens die vakanties gaat Nelson, mijn super lieve Golden Retriever, met mij mee.

Mijn tips voor een autovakantie met de hond

Zorg ervoor dat je onderweg naar je eindbestemming vaak genoeg een pauze inlast. Je kent je hond zelf het beste en je weet zelf hoe vaak je hond normaal buiten komt. Wijk daar tijdens de autoreis niet teveel vanaf. 
Het is belangrijk voor je hond om zijn pootjes lekker te kunnen strekken, dus af en toe een wat langere wandeling tussendoor vindt hij helemaal niet erg.

Heel belangrijk: neem voldoende water en een bakje mee. Zo kan je tijdens iedere stop je hond laten drinken. Ook af en toe wat voer vindt je hond vast erg lekker!

Ga je in de zomer en is het warm? Dan kan het in de auto natuurlijk ook erg warm worden. Zet de airco aan en houd het koel in de auto. Zo houd je het voor je hond ook fijn.

Laat je hond nóóit alleen achter in de auto. Ook niet als je even snel een tankstation in wil rennen voor een korte plaspauze. Een auto wordt binnen no-time gloeiend heet en dat kan levensgevaarlijk zijn voor je hond.

Controleer of er voldoende ruimte is in de auto. Zorg ervoor dat je hond lekker kan liggen. Neem eventueel zijn eigen kleedje/kussen mee in de auto.

Het meest ideale vakantieverblijf voor een hond is een huisje of bungalow in de natuur, met veel schaduwplekjes en verkoeling. Goede aanraders zijn Novasol en Moerland, hier heb ik namelijk zelf mijn favoriete vakantiehuizen gevonden!

Tip van Sylvia!

Neem een opblaaszwembadje mee, zodat je dier zijn voetjes af en toe even lekker kan afkoelen.

In sommige hotels en resorts zijn honden toegestaan. Vaak is dat wel tegen betaling, zo niet; geef het bij het boeken dan wel even door dat je je hond meeneemt.

Kijk vervolgens naar het soort accommodatie. Is het een massaal toeristisch resort midden in een centrum, met grote zwembaden en veel activiteiten, of is het een kleinschalig appartementencomplex met een ruime tuin en een rustige omgeving? Dat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

Met je hond op vliegvakantie

Wil je je hond meenemen op vliegvakantie, dan komt er wel iets meer bij kijken. Allereerst moet je je hond bij iedere luchtvaartmaatschappij aanmelden. Je hond wordt dan in het ruim vervoerd. Afhankelijk van de grootte van je hond (verschilt per luchtvaartmaatschappij) kunnen sommige honden mee in de cabine.

Ik raad aan om er goed over na te denken voordat je met je hond op vliegvakantie gaat. Voor de meeste honden is een vliegreis erg spannend en stressvol. Ze hebben geen idee wat ze te wachten staat, worden zomaar in een bench in het vliegtuig achter gelaten, vaak samen met andere zenuwachtige hondjes.

Wanneer je voor een langere tijd weg gaat is het natuurlijk uiterst begrijpelijk dat je je maatje mee wil hebben, maar ga je voor een kortere periode, dan zou ik persoonlijk de overweging maken om je hond ergens anders onder te brengen.

Het is natuurlijk super leuk en gezellig om je hond mee te nemen, maar denk altijd eerst even aan het welzijn van je beestje.

Heb je besloten je hond mee te nemen op vliegvakantie? Laat je dan goed informeren bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, zodat je alles soepel kan laten verlopen en je niet voor verrassingen komt te staan. En dan is het verder natuurlijk alleen nog maar: genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter