Dagelijks 220.000 passagiers: zomerpiek Schiphol

Dagelijks 220.000 passagiers: zomerpiek Schiphol

Tijdens de zomerpiek van 2019 verwacht Schiphol maar liefst 12,8 miljoen passagiers! Dat is een stijging van 0,8 procent ten opzichte van 2018. Dat wordt topdrukte! Schiphol verwacht deze drukte in de periode van 6 juli tot en met 1 september. Er zullen dus dagelijks gemiddeld 220.000 passagiers aankomen en vertrekken, zo meldt Schiphol.

Er zullen de nodige maatregelen worden getroffen, net zoals voorgaande jaren. Er zal 15 procent meer personeel worden ingezet, er komen crowdteams die bij de topdrukte hun uiterste best gaan doen om de passagiersstroom in goede banen te leiden en er komt extra informatievoorziening.

Met ook nog eens 3.000 extra parkeerplaatsen ten opzichte van 2018 hoopt Schiphol op een soepel verloop van de zomerperiode.

Ook is er de mogelijkheid om van een aparte doorgang gebruik te maken, wanneer je beschikt over weinig tot geen handbagage. Deze doorgang zal je herkennen aan de naam ‘small bags only’. Alles om het voor de reizigers en het luchthavenpersoneel zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Tips!
Wees op tijd, maar niet al te vroeg. Ben je te vroeg, dan heb je kans dat de incheckbalies nog niet open zijn en werkt het alleen maar averechts.

Richtlijn: 2 uur voor vertrek bij vluchten binnen Europa, 3 uur voor vertrek bij intercontinentale vluchten.

Vanaf begin 2019 is het mogelijk om (voor reizen naar bestemmingen buiten Europa) je handbagage te laten controleren met de nieuwe 3D CT-scans. Super handig, want hierdoor mag je alle elektronische apparatuur en de vloeistoffen in je handbagage laten zitten!

Download de Schiphol-app. Zoek je vlucht door middel van het vluchtnummer. Zo ben je altijd op de hoogte van actuele vluchtinformatie, wachttijden bij de douane, gate-wijzigingen, vertragingen, speciale kortingen én de app wijst je de weg in de vertrekhal!

Download de Schiphol-app gratis in de Appstore of de Google Playstore

Bron: TravMagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter