De bekendste Nationale Parken van de VS

De bekendste Nationale Parken van de VS

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park is misschien wel een van de beroemste nationale parken van de Verenigde Staten. Het ligt in de staat Arizona, tussen de steden Las Vegas en Albuquerque.

De Grand Canyon is gevormd door de machtige Colorado River. De kloof is 277 mijl lang. De Grand Canyon heeft ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar.

Yosemite National Park

Yosemite National Park ligt in de staat California, ten oosten van San Francisco. Dit park staat internationaal bekend om prachtige kliffen en rotswanden, watervallen en heldere riviertjes.

Ook de gigantische Sequoia bomen, enorme meren, bergen en gletsjers zijn typerend voor Yosemite National Park. Ieder jaar komen gemiddeld 4 miljoen bezoekers af op dit prachtige gebied.

Death Valley National Park

Death Valley is een park van extremen. Het is gelegen in het oosten van de staat California en het is de heetste, laagste en droogste plek van de Verenigde Staten. Overdag kan de temperatuur zelfs 57 graden aantikken! Ongelooflijk.

De belangrijkste kenmerken van Death Valley National Park zijn de droge woestijnlandschappen, de adembenemende kliffen en prachtige bergen. Ongeveer 800.000 bezoekers komen ieder jaar naar Death Valley National Park.

Everglades National Park

Everglades National Park ligt in het zuiden van de staat Florida. Het is de enige plek in de Verenigde Staten waar nog steeds krokodillen te vinden zijn.
Deze enorme reptiel is het symbool geworden van de Everglades. Per jaar komen er ongeveer 1 miljoen bezoekers naar het prachtige Everglades National Park.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is ‘s werelds eerste nationale park. Ongeveer 96 procent van het landoppervlak van Yellowstone National Park ligt in de staat Wyoming. Nog eens 3 procent ligt in Montana en de overige 1 procent in Idaho. Yellowstone National Park staat bekend om de spectaculaire geisers en hete bronnen.

Grizzly beren zijn een van de meest geliefde bezienswaardigheden van Yellowstone National Park. Ook al kan je beter wel een eindje uit de buurt blijven. Het park trekt ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter