De beste handbagage tips!

De beste handbagage tips!

Geen zin om in de rij te staan bij de bagage drop-off? Loop jij bij aankomst het liefst meteen door naar de uitgang van het vliegveld? Reis je liever alleen met handbagage? Wees goed voorbereid en lees nu de allerbeste tips!

Allereerst ga je na hoelang je op vakantie gaat. Ga jij een week, twee weken of misschien wel langer weg? Dan is ruimbagage bijna wel noodzakelijk. Maar ga je op een korte vakantie of een gezellige Europese stedentrip? Dan is het natuurlijk prima te doen met alleen handbagage.

Mijn favoriete handbagagekoffer is de SuitSuit Caretta Playful in Peppy Blue!

Haal het maximale uit je handbagage!

Ga bij je luchtvaartmaatschappij na wat de richtlijnen zijn voor je handbagage. Zoals het maximaal toegestane aantal kilo’s, formaat, et cetera.

Pak alleen het noodzakelijke.
Dat klinkt natuurlijk logisch, maar gebruik de (kleine) ruimte die je hebt zo nuttig mogelijk. Grote verpakkingen shampoo mogen sowieso al niet, dat scheelt ook al heel wat in gewicht en ruimte. Neem dus kleine verpakkingen mee voor vloeistoffen (onder de 100 ml). Je kunt het beste lege reisverpakkingen kopen en die vullen met je eigen producten. Dat is vaak veel goedkoper dan minishampoos en minidouchegels én makkelijk te hergebruiken!

Kleed je dik aan!
En daarmee bedoel ik, doe je zwaarste kleding aan in het vliegtuig. Zelf doe ik dit ook altijd. Wil je graag stevige schoenen, een jas, een trui én een lange broek meenemen? Doe dit dan allemaal aan tijdens de vlucht naar je eindbestemming. Dat scheelt enorm in je handbagage!
Je kan altijd aan boord nog wat kleding uit doen en alsnog in je tas of koffer doen. Zolang het bij het wegen van je handbagage maar het juiste gewicht heeft.

Ik heb zelfs een keer meerdere shirts en truien over elkaar aangehad omdat het anders te zwaar werd in mijn handbagage. Oeps, haha! Slecht eigenlijk, maar wel de enige oplossing om alles mee te kunnen nemen zonder bij te betalen.

Laat je boeken thuis
Hoe heerlijk is het om lekker languit op het strand, of ’s avonds na een lange dag in je hotel er even een goed boek bij te pakken? Helaas neemt dit vaak veel ruimte en gewicht in in je handbagage.

Mijn tip: download je favoriete boeken op je telefoon of neem (als je die hebt) een e-reader mee. Zo kan je eindeloos veel verhalen lezen, zonder extra gewicht.

Een logische indeling is een pré
Zorg ervoor dat je je kleding onderin je tas doet, of het diepst in je koffer. Kleding mag je namelijk in je handbagage laten zitten bij de douane. Leg dingen als vloeistoffen en elektronica bovenop, zodat je dit er bij de douane makkelijk uit kunt halen. Dat scheelt je enorm veel tijd en moeite.

Sommige luchtvaartmaatschappijen vervoeren bij drukte handbagage in het ruim. Wil je er zeker van zijn dat je je handbagage mee kan nemen in de cabine (zodat je ook na de vlucht niet op je bagage hoeft te wachten)? Neem dan een tas mee in plaats van een trolley.

Ik heb zelf al regelmatig meegemaakt dat mijn trolley uiteindelijk toch het ruim in moest, omdat het anders te vol werd in de cabine. Erg onhandig als je, zoals ik, altijd een of meer breekbare camera’s mee hebt die je liever los mee de cabine in neemt dan in het ruim laat vervoeren. Die moet je er dan dus allemaal uit halen, terwijl je op het punt staat om te boarden.

Heb jij ook nog een ultieme tip? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter