De hoofdstad van de VS: 15 hotspots in 1 dag!

De hoofdstad van de VS: 15 hotspots in 1 dag!

Een van mijn favoriete steden van de Verenigde Staten: Washington D.C. Ben jij benieuwd hoe ik deze geweldige stad binnen 1 dag heb kunnen bekijken? Vandaag deel ik dé ultieme tip! En natuurlijk heb ik een prachtige route voor je uitgestippeld.

United States Capitol Skip Scooters Travel Sylvia Steijger

In oktober 2018 maakte ik een fantastische trip naar de Verenigde Staten. Mijn eerste stop was in New York. Hier heb ik een geweldige tijd gehad. Een overweldigende stad, waar ik onwijs veel mooie dingen heb gezien. Lees hier bijvoorbeeld alles over mijn helikoptervlucht boven Manhattan.

Vanuit het hectische, massale, maar prachtige New York, nam ik de trein richting het zuiden. Mijn volgende stop was Washington D.C. De hoofdstad van de Verenigde Staten.

Deze stad is natuurlijk enorm! Maar het gekke is, als je net 5 dagen in New York bent geweest, is Washington D.C. een oase van rust. Zo voelde het tenminste.
Je ziet er geen wolkenkrabbers, de straten zijn veel breder, het ziet niet zwart van de mensen en je hoort niet continu sirenes. Het is allemaal iets uitgestrekter en kalmer, waardoor ik hier echt even tot rust kwam na mijn tijd in New York.

Washington D.C. United States Capitol

Tijdens de eerste dag in Washington D.C. zag ik om mij heen veel mensen op elektrische steps. Eerst dacht ik dat die van de mensen zelf waren. Maar het bleek dat je deze als toerist gewoon kunt gebruiken!

Een geweldige uitkomst, want mijn voeten waren na 5 dagen New York wel aardig toe aan een beetje rust. Ik besloot uit te zoeken hoe het werkte. In Europese steden had ik dit concept nog nooit eerder gezien. Tenminste, mij was het nog niet opgevallen. De laatste tijd zie ik het in Europa ook wel steeds iets meer, maar in Amerika was het dus al echt een hype!

Skip Scooters Travel Sylvia Steijger Franklin Roosevelt Memorial

De steps die ik het meest voorbij zag komen, waren de Skip Scooters. Maar er reden ook andere merken rond. Ik zocht uit hoe ik zo’n step kon gebruiken.
Het bleek heel simpel: download de app op iOS of Android, je voert je creditcard gegevens in, en je kan gaan!

De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn aardig groot. Even een indicatie: van het United States Capitol (11) naar het Lincoln Memorial (4) is het bijna een uur lopen. Met de step ben je er met een kwartiertje!

Mijn route door Washington D.C.

Route Washington D.C.

1: Het Witte Huis
2: Washington Monument
3: World War II Memorial
4: Lincoln Memorial
5: Franklin Roosevelt Memorial
6: Thomas Jefferson Memorial
7: Smithsonian Castle
8: Hirshhorn Museum
9: Air & Space Museum
10: American Indian Museum
11: United States Capitol
12: Library of Congress Jefferson Building
13: National Gallery of Art
14: National Museum of Natural History
15: National Museum of American History

Tijdens deze route zie je allerlei prachtige monumenten van de voormalige Amerikaanse presidenten en hele mooie musea. Mijn favoriete musea zijn National Museum of Natural History en National Museum of American History. Beide musea zijn super uitgebreid en enorm groot. Zeker een bezoekje waard! Ook het Air & Space museum vind ik super leuk.

Tip van Sylvia
Alle musea die je tegenkomt op deze route hebben gratis toegang!

Deze route heb ik, door middel van de Skip Scooter, binnen een dag gedaan. Nou moet ik wel zeggen dat ik niet álle musea uitgebreid heb bezocht, maar omdat het gratis is loop je er makkelijk even naar binnen, en ook makkelijk weer uit.

Een van de mooiste stukken van de route vind het het stuk van Franklin Roosevelt Memorial naar Thomas Jefferson Memorial. Hier heb je een prachtig uitzicht over het water met in de verte het Washington Monument.

Ga jij binnenkort naar Washington D.C. en wil jij alles binnen 1 dag kunnen bewonderen? De elektrische steps zijn een fantastische uitkomst. En volg natuurlijk mijn route om geen enkele hotspot te missen!

Skip Scooters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter