De mooiste wandeling van Frankrijk: Cirque de Mourèze!

De mooiste wandeling van Frankrijk: Cirque de Mourèze!

In het zuiden van Frankrijk, in de bergen van de Languedoc, niet ver van Montpellier, vind je Mourèze. Een middeleeuws dorp, omgeven door immens grote rotsformaties. Wie houdt van mooie wandelroutes, magische uitzichten en prachtige natuur, moet Cirque de Mourèze zeker niet overslaan!

Cirque de Moureze


Zelf had ik er nog nooit van gehoord. Tot ik in de zomer van 2018, tijdens mijn vakantie in Frankrijk met mijn gezin, zocht naar mooie dingen om te bekijken. Er was niet zo veel te vinden over Cirque de Mourèze, toch was ik erg benieuwd. Het was niet zover van ons vakantiehuis vandaan, dus mocht het niet veel zijn, dan waren we zo weer terug.

Eenmaal aangekomen in het dorpje Mourèze parkeerden we onze auto op een parkeerplaats naast een ‘office du tourisme’. Hier zijn we even naar binnen gelopen om informatie te vragen over de wandelroutes.

Er zijn meerdere routes te bewandelen. Namelijk, een route van ongeveer 1 uur, een route van 2,5 uur en twee routes van 3,5 uur.

Op de dag dat wij bij Cirque de Mourèze waren, was het 38 graden. Dat hadden we niet helemaal voorzien. Wij gingen er vanuit dat je ook gewoon even een uitzichtpunt op kon lopen, zonder uren te wandelen. Maar we waren er nu eenmaal, dus gingen we toch maar aan de wandel.

We kozen voor de kortste route, die van 1 uur. Uiteindelijk hebben we alsnog ruim 2 uur gelopen, hoor. Maar over de momenten dat we de weg kwijt raakten, gaan we het maar even niet hebben. Oeps, haha!

Dat neemt niet weg dat ik hier een van de mooiste wandelingen ooit heb gemaakt! Om de zoveel meter had ik een magisch uitzicht over geweldig mooie rotsen.

De paden waren niet allemaal makkelijk begaanbaar. De meeste bestonden voornamelijk uit stenen, rotsen en struiken. Sommige paden zijn steil, lopen dwars door de hoge rotsen en zijn soms maar een halve meter breed.

Ondanks dat het die dag ontzettend warm was, heb ik een wandeling gemaakt die ik zeker niet had willen missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter