De Vakantie Tag!

De Vakantie Tag!

Even wat anders! Tijdens een sombere, grijze, regenachtige dag wil ik natuurlijk niets liever dan lekker op vakantie gaan. Vandaag was het weer zo’n dag. Tijdens het rondneuzen op verschillende reiswebsites stuitte ik op deze tag. Dus vandaag: de Vakantie Tag!
Natuurlijk ben ik ook super benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen. Let’s start!

Lissabon

Welke landen heb je al bezocht?

Ik heb al veel mooie plekken gezien. Die lagen allemaal in de volgende landen:
Nederland (uiteraard), België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Engeland, Spanje, Italië, Portugal, Griekenland, Aruba, de Verenigde Staten. En natuurlijk kan ik niet wachten nog veel meer te ontdekken! 

Welke bestemming staat bovenaan je bucketlist?

Deze vraag vind ik echt onwijs moeilijk. Er zijn nog zoveel bestemmingen die ik wil zien! Welke er op dit moment bovenaan mijn bucketlist staat, weet ik eigenlijk niet.
Dus dan zeg ik iets wat ik al jaren zeg en altijd al hoog op mijn lijstje heeft gestaan: de Verenigde Staten. En dan het liefst een rondreis met zo’n veel te grote, luxe camper langs alle staten en nationale parken. Dat lijkt me zo geweldig! En als ik dan toch bezig ben, dan wil ik ook wel even snel een blik werpen op Canada, voor een paar weken ofzo.. hihi! Dat is echt de ultieme droom!  

Horseshoebend Verenigde Staten

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel een keer heen zou willen?

Ja, dat is toch wel echt New York, ook al ben ik er al een paar keer geweest. En dan in het bijzonder: in de helikopter over Manhattan. Wat was dat fantastisch!
Verder vind ik Timanfaya National Park op Lanzarote ook super bijzonder, alsof je over de maan loopt. En nog dichter bij huis: Cirque de Mourèze in Zuid Frankrijk! Als je ooit in de buurt bent, ga daar zeker even kijken. Echt zo prachtig! 

Manhattan

Ben je wel eens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd?

Ja zeker! Tijdens mijn werk op het reisbureau mocht ik een aantal keer op studiereis. Waaronder naar het Griekse eiland Rhodos, en ik mocht op Expeditie Paris naar, je raad het al, Parijs! 

Met wie ga je meestal op reis?

Meestal met het het gezin, met mijn vriend, of met een vriendin. En eens in de paar maanden maak ik een gezellig tripje samen met mijn moeder.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Wie of wat.. Mag het ook zijn ‘wie én wat’? Ach. Dan nog weet ik het eigenlijk niet.
Als ik nu zou vertrekken naar een onbewoond eiland en ik zou per direct moeten kiezen, dan neem ik mee: een aansteker om vuur te kunnen maken. Heel origineel.. Ahum.. Maar komt sowieso van pas!
En ik neem mijn moeder mee, want dat is gewoon super gezellig en ik denk dat zij het helemaal niet erg zou vinden. Lekker languit in de zon en even helemaal niets moeten, dat vinden wij allebei geen enkel probleem. Graag zelfs! 

Ga je liever op skivakantie of op zonvakantie?

Zonvakantie! Hoe warmer hoe beter. Ik kan zó genieten van de zon, volle terrasjes, strand en cocktails. Daar mag je mij echt voor wakker maken.

Ik heb daarentegen een onwijze hekel aan kou, dat vind ik echt vreselijk. Ik kan wel skiën en vind het ook wel leuk om te doen, maar dan ga ik liever een paar uurtjes naar een skihal dan een hele week op wintersport. 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Een dierentuin! En dan het liefst een safaripark. Daar hebben de dieren altijd onwijs veel ruimte en daar kan ik echt van genieten. Een van de mooiste safariparken vind ik Réserve Africaine de Sigean in Zuid-Frankrijk.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest, zo ja, waar?

Vroeger gingen wij met het gezin (mijn ouders en twee broers) altijd al naar het buitenland op vakantie. Mijn eerste (en enige) vakantie op Nederlandse bodem was een midweek Scheveningen met vrienden, toen ik 18 was. 

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Ik heb super veel leuke vakantieherinneringen, ik kan eigenlijk niet kiezen. Maar een van de leukste dingen was denk ik Aruba samen met Vincent, mijn broer.
Hij woonde daar al een half jaar toen ik op bezoek kwam, dus hij kon mij het hele eiland laten zien.
Op Aruba heb ik ook voor het eerst gesnorkeld. Echt, wauw! Dat is zo mooi! Ik krijg er alweer helemaal zin in.

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Hmm.. dan gaan we wel even een paar jaar terug in de tijd. Namelijk naar 2003. Wij (mijn ouders, broers en ik) zaten in een vakantiehuis vlakbij de Côte d’Azur.
In de directe omgeving woedde een grote bosbrand. De brand duurde een paar dagen, maar voor mijn gevoel duurde het echt weken. Elke keer als het nieuws kwam dat het vuur uit was, dan begon het weer op een andere plek. Dat vond ik heel angstaanjagend. Het was er echt een komen en gaan van blusvliegtuigen- en helikopters.
Ik was op dat moment nog maar 6 jaar, maar ik besefte mij heel goed wat er aan de hand was. Uiteindelijk is er met ons gelukkig niets gebeurd!

Ondanks dat dit mijn enige ervaring was met bosbranden en het mij daarna nooit meer is overkomen, heb ik tot op de dag van vandaag (voornamelijk in het buitenland) altijd even een stressmomentje als er helikopters overvliegen en denk ik er op zo’n moment altijd meteen aan terug.
Dit is zeker mijn minst leuke vakantieherinnering. Deze foto’s heb ik destijds zelf gemaakt vanuit mijn slaapkamerraam:

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Het jaar 2019 is natuurlijk al even bezig. Tot nu toe ben ik dit jaar in Athene, Kreta, Lottinghen (Noord Frankrijk) en Saint Pons de Mauchiens (Zuid Frankrijk) geweest. Voor dit jaar staat Madrid nog op de planning. Super benieuwd! 

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik zou eigenlijk alle landen van de wereld wel willen zien. Hoe gaaf zou dat zijn! Maar ik zou, ook al ben ik er van overtuigd dat ze ook prachtig zijn, de landen waar op dit moment veel onrust is liever even overslaan. 

Ik vond deze Vakantie Tag echt super leuk om te doen! Natuurlijk ben ik ook super benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen. Laat het hieronder weten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter