Exclusief: mijn tips voor een tripje Athene!

Exclusief: mijn tips voor een tripje Athene!

Athene, een stad uit de Griekse oudheid. Zelf ben ik al drie keer in deze prachtige stad geweest en heb ik geweldige dingen ontdekt. Ben jij benieuwd naar mijn favoriete restaurant of zoek je een fijn hotel op een toplocatie? Vandaag deel ik mijn beste tips!

Parthenon

Wat ik zelf altijd erg leuk vind zijn de Hop On Hop Off bussen. Hierbij heb je keuze uit verschillende busroutes. Bijvoorbeeld de route door de stad, de route naar de nabijgelegen havenstad Piraeus, maar er zijn ook busroutes langs de kust. Zo zie je niet alleen de binnenstad van Athene, maar ook van alles rondom deze geweldige stad.

In de meeste gevallen is zo’n Hop On Hop Off bus vanaf ongeveer € 15,- per 24 uur te reserveren. Hoe meer dagen je reserveert, hoe goedkoper het relatief gezien wordt. Zelf heb ik de bus hier gereserveerd.

Restaurant Oraia Pedeli. Een supergezellig restaurant, net buiten de toeristische wijken. Heerlijk eten, niet duur én elke dag livemuziek!

Restaurant Oraia Pedeli


Boek je tripje naar Athene bij TUI. Je vliegt dan met Transavia en het hotel is altijd goed. Van de drie keer dat ik naar Athene ben geweest, heb ik twee keer bij TUI geboekt. Ik heb hier onwijs goede ervaringen mee.

Een verblijf in Hotel Plaka is echt aan te raden. Dit nette, betaalbare hotel ligt, zoals de naam al verraad, in de wijk Plaka. Op loopafstand van talloze restaurantjes en winkeltjes. Op het dakterras van het hotel heb je een geweldig uitzicht over de stad en op de Akropolis.

Uitzicht Hotel Plaka

Voor een heerlijk hapje eten of een drankje in de wijk Plaka, schuif je aan in Taverne Byzantino. Mijn favoriete restaurant van Athene. De mensen zijn er super gastvrij. Ze herkennen je na 1 keer al!
En niet geheel onbelangrijk, dagelijks is er Happy Hour van 16:00 tot 21:00. Je geniet dan van heerlijke drankjes voor een spotprijsje. Denk aan € 1,50 voor een (flink) glas wijn.

Happy Hour Taverne Byzantino

Een van de meest fantastische ontdekkingen die ik in Athene heb gedaan, is Lycabettus Hill. Een berg van 277 meter hoog met een overweldigend uitzicht over de stad. Lees hier alles over een bezoek aan deze berg.

Lycabettus Hill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter