Het beste van Barcelona: top 5!

Het beste van Barcelona: top 5!

Barcelona. Een sfeervolle stad aan de Spaanse kust. Een perfecte combinatie van stad en strand. Ben jij benieuwd naar de allermooiste bezienswaardigheden en leukste uitstapjes tijdens een stedentrip naar Barcelona?
Bekijk nu mijn top 5!

Barcelona

Sagrada Familia
Als je Barcelona zegt, zeg je Antoni Gaudí. De architect van de meest bekende en meest bezochte eyecatcher van Barcelona, zijn levenswerk: La Sagrada Família.
Een prachtige basiliek in het midden van de stad. Hét symbool van de stad.
Je kan Barcelona eigenlijk niet verlaten zonder La Sagrada Família te hebben bezocht.

Wist je dat..
.. de bouw van La Sagrada Familía is begonnen in 1882? Het duurt zo lang, omdat het gebouw zó groot is dat de reeds voltooide gedeelten van de basiliek ondertussen alweer gerenoveerd moeten worden. Zo blijven ze voortdurend aan het renoveren.

Wil je La Sagrada Família van binnen bewonderen? Wees dan op tijd met het kopen van je ticket. Het beste is om dit ruim van te voren te doen.
Als je dit ter plaatse wil doen, heb je kans dat je er niet in komt vanwege de drukte.
De standaard ticketprijs is 17 euro. Voor een ticket voor een bezoek aan de torens betaal je 32 euro.

Barcelona La Sagrada Família


Parc Güell
Een kleurrijk park vol fantasie. Nog zo’n meesterwerk van Antoni Gaudi. Tussen de prachtige architectuur vind je talloze bloemen, planten en bomen. Een fantastische plek.

Wat ik zelf super mooi vond aan Parc Güell is het geweldige uitzicht over de stad! Dat is pas genieten.
De standaard ticketprijs voor een bezoekje aan Parc Güell is 10 euro. Een echte must-see!

Barcelona Parc Guell


La Rambla
Volle terrasjes, talloze winkeltjes en een drukte waar je u tegen zegt. De bekendste wandelpromenade van Barcelona. La Rambla. Een en al gezelligheid!
Deze straat loopt van Plaça Catalunya naar de zee en scheidt de wijken El Gótico en El Raval. De perfecte plek om de sfeer van Barcelona even goed te proeven!

Tip van Sylvia
Wees op je hoede voor zakkenrollers. Die lopen hier helaas veel.

Barcelona Ramblas

Montserrat
Even de drukte van de stad ontvluchten? Breng een bezoek aan Montserrat! Een monnikenoord in de bergen, op een uurtje van Barcelona.

Dit is een van de mooiste bergen die ik ooit heb gezien. Prachtige rotsformaties, een rijke geschiedenis en een verbluffend uitzicht over Catalonië. Montserrat mag je niet overslaan!

Montserrat

Codorniú
Dé cavaspecialist van Spanje. Voor een superleuke rondleiding én een cavaproeverij ben je bij Codorniú aan het juiste adres. Bij aankomst wordt je meteen verrast. Wat een prachtig gebouw!

Je wordt met een treintje rondgeleid over het terrein van Cordoriú en mag een kijkje nemen in de fabriek. Als afsluiter mag je proeven van de heerlijke cava die ze er maken.

Wat ik heel handig vindt, is dat je een bezoek aan Codorniú makkelijk kunt combineren met een bezoek aan Montserrat. Voor een entreekaartje betaal je 16 euro. Aanrader!

Codorniu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter