Het beste van Rhodos

Het beste van Rhodos

Een perfecte combinatie van zon, historie, cultuur en natuur. Dat is Rhodos! Als je het mij vraagt: de ideale bestemming voor elke soort vakantieganger.

Of je nou houdt van luieren op het strand, oude Griekse stadjes bezoeken of een pittige wandeling door de prachtige valleien, op Rhodos vind je voor ieder wat wils. Vandaag vertel ik je alle ins en outs van mijn favoriete plekjes!

In het voorjaar van 2018 ben ik naar het Griekse eiland Rhodos geweest. Een mooie reis waarin ik onwijs veel leuke hotspots heb ontdekt.

Rhodos stad

Wist je dat..
Rhodos het één na grootste eiland van Griekenland? Het ligt in het Zuid-Oosten, op maar een paar kilometer van de Turkse kust. Een goede tip voor een dagtrip!

Mijn vlucht naar Rhodos werd uitgevoerd door Small Planet Airlines, een prima maatschappij, een ontspannen vlucht. Na ongeveer 3,5 uur kwam het eiland in zicht en zette ik mijn eerste voet aan land.

Ik verbleef in Smartline Semiramis in Rhodos-stad. Na het inchecken in het hotel kon het eindelijk beginnen. De ontdekkingsreis op Rhodos.

Strand Rhodos-stad

Rhodos-Stad
Als er één plek op het eiland is met culturele hoogtepunten, dan is het wel Rhodos-Stad. Deze stad vind je in het noorden van het eiland en is meer dan 2400 jaar oud.

De binnenstad van Rhodos-stad is typisch Grieks. De knusse straatjes en smalle steegjes stralen één en al gezelligheid uit. Overal zag ik restaurantjes en tavernes, die maken het super sfeervol. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige stadsmuren. Wauw!

Rhodos-stad

Tip van Sylvia!
Tijdens mijn bezoek aan Rhodos-Stad heb ik heerlijk gegeten in de gezellige, typisch Griekse taverne ‘Romeo Garden’. Het eten was verrukkelijk en de livemuziek maakte mijn avond helemaal compleet. Echt een aanrader!

Lindos

Lindos
Toen ik aankwam in het schilderachtige Lindos was ik meteen verkocht. Wat is dat een knus stadje zeg!

Lindos ligt aan de oostkust van Rhodos en heeft maar 1000 inwoners. De spierwitte huisjes vormen op de berg een gezellig, toeristisch stadje. Waar ik ook keek, ik zag overal knusse (autovrije) straatjes, gezellige terrasjes en schattige winkeltjes.

Lindos

Typerend voor het straatbeeld van Lindos zijn de vele ezeltjes. Voor een klein prijsje brengen ze op de berg toeristen van naar boven en naar beneden.

Persoonlijk vind ik dit niet zo nodig. De ezeltjes zijn niet zo groot en hadden het duidelijk erg warm.
Ik ben te voet de berg op en af gegaan en vond dit prima te doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de ezeltjes wel heel veel karakter geven aan Lindos!

Lindos

Ik zou er graag nog een keer naar terug gaan. Lindos verdient zeker een plaatsje in mijn favorietenlijstje!

Rhodos-stad en Lindos zijn absoluut mijn favoriete plekjes op Rhodos. Maar natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen.  

Bijvoorbeeld de vlindervallei: hier kan je enorme hoeveelheden prachtige vlinders spotten. Het ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Rhodos-stad. De beste maanden om een bezoek te brengen aan deze vlindervallei zijn juni, juli en augustus. Voor 3 euro heb je een toegangskaartje.

Tip van Sylvia! Ga ’s ochtends vroeg om de grootste drukte en warmte te vermijden.

Op 36 kilometer van Rhodos-stad vind je de opgravingen van Kamiros. Super indrukwekkend! De opgravingen die je hier kunt bewonderen waren namelijk ooit een machtige stad die 226 jaar geleden verloren is gegaan door een zware aardbeving op het eiland.
Het is heel bijzonder om te zien. Ik raad je zeker aan om even te gaan kijken. Wat ook handig is: Kamiros is makkelijk te combineren met de vlindervallei!

Met 1215 meter is de berg Attavyros het hoogste punt van Rhodos. Deze plek kan je te voet of met de auto prima bereiken. Neem maar van mij aan, het is zeker de moeite waard. Het uitzicht is zó mooi!

Tot slot zijn er vanaf Rhodos ook diverse boottripjes te boeken. Zo kan je bijvoorbeeld rondom Rhodos varen om het eiland te bekijken, maar er gaan ook boottochtjes naar bijvoorbeeld Marmaris (Turkije) en Symi, het buureiland.

Zelf vind ik een dagje op het water altijd nét dat beetje extra vakantiegevoel geven. Zeker doen dus!


Na al dit moois was het voor mij helaas alweer voorbij. Een fijne vlucht van Transavia bracht mij weer naar Nederland.

Twijfel je over je vakantiebestemming? Dan hoop ik dat ik je bij deze heb kunnen overtuigen. Rhodos is een geweldige plek voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter