Het mooiste uitzicht van Lanzarote

Het mooiste uitzicht van Lanzarote

Tijdens je vakantie op Lanzarote mag je mijn favoriete uitzichtpunt eigenlijk niet overslaan. Namelijk: Mirador Del Rio. Lanzarote is van zichzelf al uniek, maar het fraaie uitzicht vanaf Mirador del Rio maakt het eiland helemaal bijzonder.
Benieuwd? Ik vertel je er alles over!

Het 475 meter hoge Mirador del Rio ligt helemaal in het noorden van Lanzarote. Met de auto is het makkelijk te bereiken, maar er gaan ook meerdere busexcursies naartoe. Het uitzichtpunt ligt aan de kilometerslange klif Risco de Famara.

Bovenop de berg vind je een panoramaterras, welke compleet is opgebouwd uit lavastenen. Mirador betekent letterlijk: uitzichtpunt. Toen ik het panoramaterras op stapte viel ik bijna achterover. Wat een ongelooflijk mooi uitzicht!

Mirador Del Rio

De klif loopt steil naar beneden, waardoor je recht op de Atlantische Oceaan neerkijkt. Een woeste zee, grote rotsen en de golven die tegen de kust slaan.

En weet je wat helemaal fantastisch is aan dit uitzicht? La Graciosa. Een eiland voor de kust van Lanzarote. Niet te missen. Zo mooi! Als ik je mag adviseren, sla Mirador del Rio zeker niet over.

Tip van Sylvia!
Links van het terras, tegenover de parkeerplaats, heb je bijna hetzelfde uitzicht als op het panoramaterras! Op het panoramaterras zit je wel wat hoger, dus is het zicht op La Graciosa net iets spectaculairder.

Lanzarote, Mirador del Rio, uitzicht op La Graciosa

Het eiland La Graciosa is ook te bezoeken. Er gaan dagelijks boottochten vanaf Orzola, op Lanzarote naar La Graciosa. De boottochten worden uitgevoerd door de veermaatschappijen Biosfera Express en Lineas Maritimas Romero. De boottochten zijn de boeken via Direct Ferries.

Voor een toegangskaartje voor het panoramaterras op Mirador del Rio betaal je 9 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter