Jardín de Cactus

Jardín de Cactus

Nabij het dorpje Guatiza, in het oosten van het eiland, vind je Jardín de Cactus, de grootste en meest bekende cactustuin van Lanzarote.
Hier word je omgeven door 5000 bijzondere cactussen. Van minuscuul tot mega groot. Prachtige soorten van over de hele wereld. Vandaag lees je alles over deze bijzondere plek.

Jardin de Cactus Lanzarote

Op 20 minuten rijden van Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, ligt het prachtige Jardín de Cactus. Zelf ben ik twee keer op Lanzarote geweest en beide keren heb ik de cactustuin bezocht. Een super leuk uitstapje!

De tuin is gelegen in een kom, ontstaan door afgravingen van vulkanisch as. Hierdoor ligt de tuin helemaal beschut en zijn alle planten beschermd tegen de wind.

De tuin is ontworpen door César Manrique. Een Spaanse kunstschilder, beeldhouwer en architect die vele gebouwen en projecten op Lanzarote op zijn naam heeft staan.

Jardin de Cactus Lanzarote

In Jardín de Cactus maak je kennis met 450 verschillende cactussoorten. De tuin bestaat uit verschillende lagen, een soort verdiepingen. Iedere laag zit vol met allerlei prachtige cactussen.

Je komt cactussen tegen van over de hele wereld, in alle soorten, maten en kleuren. Onwijs mooi om te zien. Vanaf de bovenste laag heb je een geweldig uitzicht over de tuin en alle cactussen. Een prachtig geheel.

Ben jij op Lanzarote of ben je van plan om te gaan? Sla Jardín de Cactus dan zeker niet over!

Jardin de Cactus Lanzarote

Praktische informatie

Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:45. In de maanden juli en augustus van 09:00 tot 18:45

De meeste delen van de tuin zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Er is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Een toegangskaartje kost €6,50. Kinderen mogen voor €3,25 naar binnen.

Jardin de Cactus Lanzarote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter