Kos in 24 uur!

Kos in 24 uur!

Over twee weken zou ik een weekendje vrij zijn. Een heerlijk vooruitzicht. Ik wilde iets leuks gaan doen. Iets écht leuks. Langzaam scrolde ik door verschillende websites van luchtvaartmaatschappijen. Transavia, Easyjet, TUIfly, allerlei tabbladen had ik open staan.

Ik deed dat wel vaker, kijken of ik goedkope tickets tegen kwam. Soms boekte ik, maar meestal klikte ik alles na een avondje speuren toch weer weg. Helemaal als het ging om een weekendje. Zaterdag heen, zondag terug. Wat kan je immers doen in twee dagen?

Tot dat mijn oog viel op een ticket bij TUIfly: Kos. Zaterdagochtend vroeg heen, zondagmiddag terug. Voor de prijs kon ik het in ieder geval niet laten.

Haven Kos-stad

Tip van Sylvia!

Speur naar goedkope tickets, bijvoorbeeld bij Transavia of TUIfly. Soms kom je hier ineens tickets tegen die je niet kan laten liggen. Hierdoor hoef je, in combinatie met een voordelige accommodatie, echt niet veel geld kwijt te zijn.

Ik stuurde de tijden en de prijs door naar mijn vriend. En wat denk je? Net zo impulsief als ik was, zei hij “Oh, ja, waarom niet?”.
Ik wist niet hoe snel ik op ‘bevestigen’ moest klikken. De gegevens van ons beide had ik natuurlijk allang ingevuld. We zouden gaan, over twee weken zelfs al!

Uitzicht Jasmine Hotel Apartments, haven Kos-stad

Iets meer dan 24 uur op een Grieks eiland. Hoe kan je dat zo goed mogelijk voorbereiden en zo optimaal mogelijk indelen? In deze blog geef ik je mijn tips!

In de week voor ons vertrek zocht ik naar een verblijf. Ik speurde Booking.com af naar een appartement. Wat ik belangrijk vond, is dat het centraal lag.

Het duurde niet lang voor ik een appartement vond, gelegen aan de haven van Kos-stad, met een beoordeling van een 8,0 op basis van 73 beoordelingen. Jasmine Hotel Apartments. Ik boekte het maar gewoon, het klonk allemaal goed. En als zou het later toch niet zo goed blijken, dan was het maar voor 1 nacht.

Nou, niets bleek minder waar. Wat een heerlijk appartement! Eenvoudig, maar heel ruim: 2 grote slaapkamers, een keukentje, een badkamer en een riant balkon met uitzicht op de haven. Met een paar minuten lopen begeef je je tussen de gezellige restaurantjes en barretjes. Een echte aanrader dus. En super voordelig!

Haven Kos-stad

24 uur op een eiland in de Dodekanesos

Het laatste weekend van september. Het eiland kwam in zicht. Na een vlucht van 3,5 uur landden we op de luchthaven van Kos. We haalden de huurauto op die we vooraf hadden gereserveerd bij Sunnycars. Alles ging vlot.

Van de luchthaven van Kos naar het centrum van Kos-stad is het een half uurtje rijden. We zochten een parkeerplaatsje, en hoe ideaal: je parkeert overal gratis!

Na het inchecken in het appartement besloten we te voet Kos-stad te gaan verkennen. Een rondje om de haven, die vol lag met karakteristieke vissersbootjes. Wat een gezelligheid!

Na een wandeling rond de haven en wat mooie oude bouwwerken, gingen we op zoek naar een hapje eten. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken in Kos-stad. Waar je ook kijkt, overal zie je terrasjes. De gezellige straatjes worden overspoeld door de geur van gebraden vlees en heerlijke kruiden.

Kos-stad


Wat ook zo fijn is aan Kos, en eigenlijk aan heel Griekenland, is dat alles zo lekker goedkoop is. Voor nog geen 10 euro kan je genieten van een drankje en een overvol bord met heerlijke gyros, souvlaki, tzatziki en nog veel meer lekkers.

’s Avonds, na een dagje terras-hoppen, lekkere cocktails en de nodige ijsjes, zijn we terug gegaan naar het appartement. Daar hebben we nog even genoten van het uitzicht over een sfeervol verlichte haven.

Kos-stad

De volgende ochtend besloten we vroeg op te staan. We hadden immers nog maar een paar uur; om 13:00 zouden we terug vliegen naar Amsterdam. De wekker ging om 6 uur. De zon kwam langzaam op boven de rustige haven, een prachtig moment!

We pakten onze spullen en gingen met de huurauto naar Tigaki. Hier hebben we even langs het meertje gewandeld en genoten van de rust van de vroege ochtend. Het schijnt dat je bij dit meertje flamingo’s kunt spotten! Zelf heb ik ze helaas niet gevonden..

Ook zijn we in Tigaki nog even het strand op gewandeld, vanwege het vroege tijdstip was er nog helemaal niemand. Heerlijk rustig! En als bonus ook nog een prachtig uitzicht op Turkije.

Hierna reden we verder naar het Asklepieion: een opgraving van een oud Grieks sanatorium. De belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van Kos. De deels gerestaureerde ruïne is super indrukwekkend! Voor een entreekaartje betaal je 4 euro.

Asklepieion Kos

Ondertussen hadden we nog niet ontbeten en we begonnen nu toch wel trek te krijgen. We reden vanaf het Asklepieion door naar de kustplaats Kardamena voor een ontbijtje.

Kardamena is super leuk! Het ligt in het zuiden van het eiland, is wat kleiner dan Kos-stad en daarom ook iets minder massaal. Met talloze restaurantjes aan het strand, schattige souvenirwinkeltjes en een prachtige haven, is Kardamena een plek die je niet mag overslaan.

Voor het ontbijtje schoven we aan op een terrasje aan het strand, en we bestelden een pita met gyros en patat. Gewoon, omdat het kon. Om ons weekend nog even goed af te sluiten.

Kardamena, Kos

Na nog een korte wandeling over het strand werd het helaas tijd om naar de luchthaven te gaan. Gelukkig is dat vanaf Kardamena maar 7 minuten rijden. Zo konden we onze tijd nog even optimaal benutten.

Tip van Sylvia!
Huur een auto, zo kan je jezelf makkelijk en snel verplaatsen en kan je het optimale uit je vakantie halen

Aangekomen op de luchthaven brachten we de huurauto terug. We waren al online ingecheckt en we hadden geen ruimbagage bij ons, waardoor we enkel nog de douane door hoefden. Na een kleine vertraging was het dan toch echt tijd om het vliegtuig in te stappen. Een ontspannen vlucht van TUIfly bracht ons weer naar Amsterdam.

Al met al hebben we 24 uur gespendeerd op Kos. Natuurlijk is het voor de rust veel beter om gewoon wat langer te gaan. Maar zoals je leest, het kán dus prima!

Ik heb ontzettend leuke herinneringen aan dit weekend op Kos en ik had het voor geen goud willen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter