Lissabon: de highlights!

Lissabon: de highlights!

De perfecte plek voor een zonnige citybreak. In het westen van Portugal, aan de rivier de Taag, vind je een stad die de laatste jaren is uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming: Lissabon! Tijdens mijn bezoek aan deze prachtige stad heb ik mijn favoriete hotspots op een rij gezet. Bekijk nu mijn top 6 bezienswaardigheden!

Lissabon

Castelo de São Jorge
Niet te missen. Een kasteel bovenop een berg die ver boven de Portugese stad uitsteekt. Castelo de São Jorge is te mooi om over te slaan. Ik denk dat dit, van alle plekken die ik heb gezien in Lissabon, mijn favoriet is.
Je kan natuurlijk te voet de berg op, maar er rijdt ook een tram een heel eind omhoog.

Tip van Sylvia!
Neem tram 28 (officiële naam: Elétrico 28E) en stap uit bij Miradoura Santa Luzia

Het kasteel zelf is al heel mooi, maar wat mijn aandacht het meeste trok was het prachtige uitzicht over de stad. Zo gaaf! Hier kan je makkelijk de hele dag blijven zitten en genieten van het uitzicht. Dat doen veel mensen trouwens. Dus voel je niet bezwaard om hier gewoon lekker een hele middag te blijven met een hapje en een drankje, de locals doen dat ook!

Het uitzicht is adembenemend. Lissabon is zo mooi van bovenaf! Zelf ben ik ’s ochtends de berg op gegaan. Hierdoor stond de stad onwijs mooi in het licht. Maar met zonsondergang moet dit uitzicht ook prachtige taferelen opleveren. In de verte zie je de Taag, de rivier aan de oever van Lissabon. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke gebouwen. Ook al is de stad enorm, het voelt super knus. Castelo de São Jorge moet je zeker zien!

Castelo de Sao Jorge

Tip van Sylvia!
Een van mijn favoriete plekjes om even uit te rusten met een lekker drankje is Quiosque do Adamastor. Een gezellig terrasje met een geweldig uitzicht over de Taag.

Praça do Comércio
Misschien wel het meest bekende plein van Lissabon: Praça do Comércio. Een prachtig plein omgeven door gele gebouwen. Wat een heerlijke sfeer!
Praça do Comércio ligt aan de Taag.

Voordat er in 1755 een grote aardbeving plaats vond, stond er in het midden van het plein een paleis. Ze hebben besloten er een groot standbeeld van de toenmalige koning Jozef I van Portugal te paard voor in de plaats te zetten.  

Het super gezellige Praça do Comércio, met zijn diverse sfeervolle restaurantjes en barretjes, verdient ongetwijfeld een plekje in mijn top 6.

Bairro Alto
Als je in Lissabon ‘gezelligheid’ zegt, zeg je ‘Bairro Alto’. Een schilderachtige wijk met kunstzinnige winkels en talloze terrasjes. Als je het mij vraagt, de leukste wijk voor een geslaagde avond.

Wat leuk is om te weten, is dat Bairro Alto ’s middags rond een uur of 4 pas ontwaakt. Voor die tijd kan je natuurlijk lekker rondstruinen en winkeltjes bekijken, maar rond 4 uur worden ineens alle restaurants en bars geopend en worden de smalle straatjes volgebouwd met gezellige terrasjes. Zo verandert Bairro Alto binnen een half uur van een rustige wijk in een wir-war van knusse straatjes, gedekte tafeltjes en sfeervolle verlichting.

Tip van Sylvia!
Rua Nova do Carvalho, bij toeristen beter bekend als Pink Street, is momenteel een van de bekendste en meest favoriete uitgaansgebieden van locals. Zeker even langs gaan!

Verblijf je in Bairro Alto? Houd er dan wel rekening mee dat de gezelligheid hier tot in de late uurtjes doorgaat.
Tijdens mijn tijd in Lissabon heb ik iedere avond doorgebracht in Bairro Alto. Zo leuk!

Ponte 25 de Abril
De Golden Gate van Lissabon. Deze opvallende hangbrug is een echte blikvanger. De 75 meter hoge brug hangt boven het water van de Taag. Deze brug is geïnspireerd op de Golden Gate Bridge in San Francisco. Nou, dat zie je! Hij lijkt er sprekend op. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over Lissabon! Aanrader!

Ascensor da Bica
Dit schattige, typisch Portugese trammetje vind je in de straat Rua da Bica de Duarte Belo. Ik denk, van alle trammetjes in Lissabon, dat Ascensor da Bica bij toeristen het meest geliefd is.

Zodra je de straat inloopt zie je overal mensen die er foto’s van en mee maken. Dat levert super leuke plaatjes op! Zelf moest ik dat natuurlijk ook even doen. Zonder een foto met zo’n gele tram is je citytrip naar Lissabon eigenlijk niet compleet. Doen dus!

Dit is mijn top 6 bezienswaardigheden in Lissabon! Heb jij nog leuke tips? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter