Magisch Sintra: dagtrip vanuit Lissabon

Magisch Sintra: dagtrip vanuit Lissabon

Waan je in een sprookje in het prachtige Sintra. Op een steenworp afstand van de Portugese hoofdstad Lissabon, vind je deze sprookjesachtige plek. Vol bijzondere kastelen en magische vergezichten. Waar wacht je nog op? Laat je inspireren en kom alles te weten over Sintra!

Een van mijn favoriete plaatsen van Portugal, dat is Sintra. In de zomer van 2018 besloot ik tijdens een stedentrip in Lissabon een bezoek te brengen aan deze magische plek. Ik werd op slag verliefd.

Ik koos ervoor om met de trein te gaan. Ik stapte in de trein op het station Restauradores, midden in Lissabon. Dit was namelijk vlak bij het hotel waar ik verbleef.
In totaal duurde de rit met de trein ongeveer 40 minuten. Prima te doen vind ik! Ik betaalde voor een retourticket €4,80.

Als je aan komt in Sintra kan je voor €6,- een buskaartje kopen voor een soort ‘hop on hop off’ bus. Deze bus rijdt langs alle kastelen, tuinen en paleizen en je kunt uitstappen waar je wil.

Veel van de bezienswaardigheden in Sintra staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik besloot bij twee van deze bezienswaardigheden uit te stappen en een kijkje te nemen. Namelijk bij Castelo Dos Mouros en bij Palácio da Pena. Beide schitterend!

Castelo Dos Mouros

Dit is het oudste kasteel van Sintra. Ik was er vroeg in de ochtend, dus er was nog bijna niemand. Heerlijk voor een rustgevende wandeling door de kasteeltuin.

Castelo Dos Mouros heeft een uitzicht waar je u tegen zegt. Zo prachtig! Het was echter wel een hele klim om bij het uitzichtpunt te komen, het kasteel bestaat namelijk uit talloze traptreden. Maar het was het meer dan waard. Ik heb hier onwijs genoten.
Naderhand heb ik op het terras bij het souvenirwinkeltje nog even wat gedronken.

Palácio da Pena

Toen werd het tijd om door te gaan naar Palácio da Pena. Als je dacht dat je al het moois al had gezien, dan heb je het mis. Dit is echt geweldig.

Het felgeel gekleurde kasteel trekt meteen je aandacht tussen al het groen. Palácio da Pena staat ook wel bekend als het kleurrijkste kasteel van Europa.
Het werd al iets later in de ochtend en ik merkte wel dat het druk begon te worden.

Aan de achterkant van het kasteel merk je pas écht hoe sprookjesachtig het hier is. Palácio da Pena is super fotogeniek.
Je kunt op de prachtige balustrade staan waar je uitzicht hebt over Lissabon! Echt fantastisch!

Goed om te weten
Wil je er zeker van zijn dat je alles goed kunt bekijken, ga dan vroeg in de ochtend. Tegen het eind van de ochtend stroomt het vol met toeristen en kun je bijna over de hoofden lopen!

Praktische informatie

Vervoer: met de trein van station Restauradores naar station Sintra is het ongeveer 40 minuten. Een treinkaartje kost €4,80

Buskaartje in Sintra: €6,-

Toegang Castelo Dos Mouros: €8,-
Toegang Palácio da Pena: €7,50

Openingstijden Palacio da Pena en Castelo Dos Mouros: 10:00-18:00

Bij Palácio da Pena is er een pendeldienst die je naar het kasteel brengt.
Kosten: €3,- Je kunt natuurlijk ook te voet omhoog lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter