Manhattan van bovenaf

Manhattan van bovenaf

In het najaar van 2018 zouden mijn vriend en ik naar Amerika gaan. Onder andere naar New York. Ik was al drie keer eerder in Amerika geweest en had er weer onwijs veel zin in. Uiteindelijk werd deze reis een reis om nóóit meer te vergeten.

Namelijk, voor mijn 21e verjaardag kreeg ik toch wel zó’n fantastisch cadeau! Mijn vriend gaf mij namelijk, geloof het of niet, een helikoptervlucht over Manhattan! Een tour van maar liefst 20 minuten. Dit was wel een van de bijzonderste cadeaus die ik ooit heb gekregen.

We gingen naar New York van dinsdag tot en met zondag. Vanaf zondag zouden we New York weer verlaten om naar een andere stad te gaan. Wij vonden vrijdagavond het aangewezen moment om de vlucht te boeken.

Tip!
Boek op tijd! Hoe dichter je bij de gewenste datum komt, hoe groter de kans is dat alles vol zit. Zelf heb ik twee maanden van tevoren geboekt.

Ons hotel, Hotel Pennsylvania, lag direct naast het treinstation Penn Station. Op de avond van de helikoptervlucht namen we de trein naar Linden Airport. Een klein vliegveld in New Jersey. Een retourticket is 17 dollar. Inclusief een overstap op het station van Newark Liberty Airport waren we met een halfuur op station Linden.

Hier zouden wij worden opgehaald met een shuttlebus. Die zou ons naar het vliegveld brengen. De shuttlebus kwam ruim op tijd en de chauffeur was onwijs vriendelijk. Hij legde meteen uit wat ons te wachten stond en begeleidde ons naar een wachtruimte op Linden Airport.

Er zou nog een ander gezin met ons mee gaan in de helikopter, maar zij kwamen wat later vanwege oponthoud met de trein. We maakten een gezellig kletspraatje met de medewerkers van het vliegveld en we kregen instructies voor tijdens de vlucht. De mensen van het vliegveld waren heel gastvrij en we voelden ons erg welkom.

Nadat het gezin dat mee ging ook was gearriveerd op het vliegveld, gingen we naar buiten. Het was al donker, maar in de verte zagen we lampjes ontsteken. De lampjes kwamen dichterbij, het bleek onze helikopter te zijn die rakelings over de grond onze kant op kwam vliegen. De helikopter werd behendig vlak naast ons geparkeerd. Wat een geluid komt er van zo’n ding af! Super gaaf!

Vooraf was er even tijd om met de helikopter op de foto te gaan. Op dat moment dacht ik, deze foto zal vast voor altijd een geweldige herinnering blijven. En dat is zeker waar! Waar ik deze foto ook laat zien, ik heb altijd een tof verhaal om te vertellen.

Omdat wij wat eerder aanwezig waren, hadden wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om de beste plaatsjes in de helikopter te confisqueren. Oeps, haha! We zouden plaatsnemen aan de rechterkant van het toestel, tegenover elkaar. Dan zouden we namelijk het meest kunnen zien.

Tip!
Mocht je dezelfde helikoptervlucht gaan maken, probeer dan ook aan de rechterkant te gaan zitten. Je zult later lezen waarom.

De helikopter steeg op en vloog met een vaartje richting het felverlichte Manhattan. Via de headset konden we de piloot en elkaar goed verstaan.

We vlogen langs de wolkenkrabbers en zagen alles wat we eerder die week vanaf de grond hadden gezien. De One World Trade Centre, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Times Square. Echt bizar!

Wat ik helemaal bijzonder vond, is dat Central Park één grote zwarte vlakte is tussen al het verkeer en verlichte gebouwen. Je zag precies waar het lag, omdat dat eigenlijk het enige was wat je niet kon zien.

Boven Brooklyn draaide de helikopter om en maakte dezelfde weg terug. Wij dachten op dat moment dat onze vlucht bijna voorbij was. Niets bleek minder waar.

We vlogen weliswaar weer terug langs Manhattan, maar zodra we bij Liberty Island waren, begon de helikopter te dalen. Steeds verder te dalen. Totdat ik het Vrijheidsbeeld bijna in de ogen kon aankijken.

De helikopter begon te cirkelen. Alleen rechtsom. Ik denk dat we wel 10 rondjes rond het Vrijheidsbeeld zijn gevlogen! Wauw.. Als ik eraan terug denk krijg ik gewoon weer een lach op mijn gezicht. Ik besefte mij heel goed dat ik dit moment op mijn netvlies moest laten branden. Dit zou misschien wel de enige keer in mijn leven zijn dat ik dit zou meemaken. (al hoop ik stiekem dat ik ooit nog zoiets kan doen)

Na het zoveelste rondje om het Vrijheidsbeeld, waarbij we ook nog ieder rondje het overweldigend grote Manhatten op de achtergrond zagen, vlogen we terug naar Linden Airport.

En alsof het allemaal nog niet genoeg was, vlogen we ook nog eens vlak over Newark Airport. Je kon de talloze vliegtuigen allemaal zien staan!

Nadat we weer waren geland op Linden Airport, werd het tijd om weer terug te gaan. We stapten de helikopter met tegenzin uit. Ik wilde nog wel een rondje! De rest van de avond kreeg ik mijn lach niet meer van mijn gezicht.

Een ding was absoluut zeker: dit was echt een ervaring voor het leven. Dit magische moment vergeet ik echt nooit meer!

Wil je dezelfde helikoptervlucht boeken?

Dat kan via: viator.com
Of rechtstreeks via: heliny.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter