On top of the world!

On top of the world!

Een van de mooiste ontdekking van Athene vind ik toch wel Lycabettus Hill, ook wel bekend als Mount Lycabettus. Een berg van 277 meter hoog die ver boven alles uitsteekt. Een gigantische metropool aan je voeten.
Wat een geweldig uitzicht! Een echt ‘on top of the world´ gevoel.

Lycabettus, uitzicht op Athene en het Olympisch Stadion

Lycabettus Hill is een berg die niet meteen bovenaan staat op de doorsnee lijstjes over bezienswaardigheden in Athene. Wat mij betreft zeer onterecht. Ik ben drie keer in Athene geweest en pas de derde keer ontdekte ik deze plek. Bizar dat ik dit niet eerder had ontdekt.

Zelf ben ik met de taxi naar de berg gegaan. Met de bus kan ook, maar die stopt niet direct voor de deur. De taxi’s in Athene zijn niet zo duur, dus dat raad ik persoonlijk wel aan.

Athene

Hoe vroeger je gaat, hoe rustiger het is op de berg. Er zijn twee manieren om bovenop de berg te komen: een wandelroute (welke door veel mensen wordt gebruikt als hardlooproute) en een kabelbaan. Dat laatste wilde ik graag proberen.

In het ticketcenter onderaan de berg kan je kiezen voor een enkeltje of een retourtje. Sommige mensen gaan namelijk met de kabelbaan omhoog, om vervolgens het wandelpad naar beneden te nemen. Ik kocht een retourtje voor 7 euro. Een enkeltje is 5 euro.

De kabelbaan is open vanaf 9 uur ’s ochtends en gaat ieder half uur. Een bijzonder fenomeen. Er vertrekken namelijk ieder half uur twee gondels tegelijk. Een van beneden naar boven, de ander van boven naar beneden. Beide over dezelfde rails. Halverwege wijken ze voor elkaar uit, komen ze weer op de rails terecht en vervolgen ze beide hun weg naar hun eindstation.

Athene

Eenmaal boven aangekomen kwam ik een aantal restaurantjes tegen. Helemaal bovenop de berg staat een kerk. Hier was, precies op het moment dat ik er was, een kerkdienst bezig. De muziek uit de kerk was buiten duidelijk hoorbaar en dat gaf de berg echt sfeer.

De top van de berg is omringd door een muurtje. Langs dit muurtje kan je heerlijk zitten en genieten van het 360 graden uitzicht.

Waarschijnlijk weet je wel dat Athene een grote stad is, maar op het moment dat je daar staat besef je pas echt in wat voor immens grote metropool je je bevindt.  Het is werkelijk fenomenaal. En dat is een understatement. Wat een gigántische stad!

Lycabettus, Athene

Je hebt zicht op de Akropolis, die vanaf hier toch ineens veel lager lijkt dan vanaf de grond. Nee, de Akropolis is niet laag, de Lycabettus is gewoon enorm! Ook het Olympisch Stadion en de Tempel van Zeus zijn vanaf hier niet te missen. In de verte zie je zelfs de zee, de havenstad Piraeus en de vele schepen die af en aan varen.

Toen ik er was, was het niet druk. Ik was namelijk vroeg en had een kaartje voor de eerste gondel van die dag. Ik kan me voorstellen dat het wel druk kan zijn als je midden op de dag gaat.

Na te hebben genoten van een geweldig uitzicht was het tijd voor een verkoelend drankje. Ik schoof aan op een van de terrassen op de berg. Ondertussen kon ik nog wat om me heen kijken, want ook aan deze kant van de berg heb je een uitzicht waar je u tegen zegt. 

Ben je in Athene of ben je van plan om te gaan? Laat mij je dan één ding vertellen: van een bezoek aan Lycabettus Hill ga je echt geen spijt krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter