One World Trade Center

One World Trade Center

Een van de mooiste hotspots van de Verenigde Staten als je het mij vraagt. Een geweldig 360 graden uitzicht over Manhattan. Dat moet je écht een keer gezien hebben!
Met zijn 541 meter is dit het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Ik heb het natuurlijk over: One World Trade Center. Ook wel bekend als de Freedom Tower.

Lees nu alles over dit prachtige gebouw en mijn bezoek aan de bovenste verdieping.

One World Trade Center New York Manhattan

One World Trade Center is niet te missen. Waar je je ook bevindt in Manhattan, je ziet hem altijd. Dit enorme gebouw steekt overal hoog bovenuit.

We kennen allemaal het verhaal van 11 september 2001. Dat hoef ik niemand uit te leggen. Vandaag de dag staat het One World Trade Center naast de plek waar de Twin Towers hebben gestaan. De lege plek van de Twin Towers werd omgedoopt tot ‘Ground Zero’.

One World Trade Center New York Manhattan Ground Zero

Anderhalf jaar na de aanslagen op de Twin Towers zijn er meteen ontwerpers aan de slag gegaan.
Een splinternieuw, nog hoger en opvallender gebouw moest er komen, wat uiteindelijk resulteerde in het huidige ontwerp van het One World Trade Center.
In 2006 zijn ze gestart met de bouw.

Zelf ben ik in 2010 op deze plek geweest. Toen waren ze nog volop aan het bouwen, was er nog weinig te zien van een nieuw gebouw en waren de plekken waar de Twin Towers ooit stonden nog leeg.

One World Trade Center New York Manhattan Ground Zero

Toen ik in 2018 terug was op Ground Zero keek ik mijn ogen uit. Alles is perfect afgewerkt, overal is aan gedacht en het straalt aan alle kanten respect uit voor de slachtoffers en de nabestaanden.
Ground Zero, wat eerder nog twee lege gaten waren, was nu omgetoverd tot een prachtig monument. Ik werd er een beetje stil van. Dit is zó mooi gedaan!

De twee plekken waar de Twin Towers stonden zijn nu twee grote watervallen. Rondom de watervallen staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd in brons.
Het is zo gemaakt dat je de bodem niet kunt zien. Hierdoor lijkt het water eindeloos naar beneden te vallen. Heel indrukwekkend. Ook vind je op die plek het 9/11 Memorial Museum.

One World Trade Center New York Manhattan Ground Zero

Naast Ground Zero staat hij dan. Het reusachtige One World Trade Center. Het gespiegelde glas zorgt voor een prachtig effect. Is het bewolkt, dan is het gebouw ook een beetje grijs. Is de lucht strak blauw, dan kleurt het gebouw dus ook blauw. Heel gaaf om te zien!

One World Trade Center New York Manhattan

Ik hoefde gelukkig niet zo lang in de rij te staan. Ik kocht een standaard ticket voor 35 dollar. Na de securitycheck stapte ik de lift in met een groepje anderen. Dit is al een belevenis op zich! De lift is namelijk omringd door videoschermen.
Zodra de lift omhoog gaat, speelt er mooi filmpje af van de stad. Zodra het filmpje is afgelopen ben je boven.

Leuk om te weten
De reis naar de 102e verdieping duurt maar 60 seconden!

Eenmaal aangekomen op One World Observatory, het observatie dek, krijg je nog een video te zien. Zodra het videoscherm omhoog gaat, word je verrast door het fenomenale uitzicht. Het is echt prachtig!

Je kunt het hele observatie dek rondlopen en aan alle kanten de stad bewonderen. Vanaf hier kan je alles zien. Van de Brooklyn Bridge, tot het Empire State Building.
In de verte zie je (als je goed kijkt) het Vrijheidsbeeld, die vanaf hier ineens heel klein lijkt.

One World Trade Center New York Manhattan

Verder is er nog een restaurant waar ik even een drankje heb gedronken. De prijzen van dit restaurant zijn aardig hoog, maar het was het ongetwijfeld waard. Het is immers zo’n bijzondere plek!
Ook is er nog een souvenirwinkeltje.

Na ongeveer anderhalf uur genoten te hebben van het uitzicht, werd het tijd om weer te gaan. Ik had tenslotte nog zo veel meer te zien!

Ben jij in New York of ben je van plan om te gaan? Breng dan zeker een bezoek aan One World Observatory. Daar ga je absoluut geen spijt van krijgen.

One World Trade Center New York Manhattan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter