Timanfaya National Park

Timanfaya National Park

Een van de mooiste plekken op aarde als je het mij vraagt. Een van de meest bijzondere landschappen die ik ooit heb gezien. En dat op maar 4 uur vliegen. Ben jij benieuwd naar alle ins en outs van Timanfaya National Park? Lees snel verder. 

Timanfaya National Park Lanzarote

Lanzarote, een prachtig Canarisch Eiland in de Atlantische Oceaan. Wat maakt Lanzarote zo speciaal? Nou, wat mij betreft speelt het landschap daarin een gigantische rol.
En dan met name het landschap in Timanfaya National Park. Hier heb je bijna het idee dat je op de maan bent. Dat het eiland een vulkanische oorsprong heeft, dat is één ding wat zeker is. 

Waar je ook kijkt, je ziet alleen maar zwarte rotsen en stenen. Eeuwenoud lava. Overal. 

Timanfaya National Park Lanzarote

Zelf ben ik twee keer op Lanzarote geweest. Beide keren heb ik Timanfaya bezocht. Er loopt 1 weg door het gebied, waar je zelf met de auto kunt komen.

Om verder het park in de komen, moet je entree betalen en ga je met een bus mee. Voor € 9,- ben je binnen. Je parkeert de auto op een groot parkeerterrein op een vulkaan.
Vanaf hier kan je de bus in stappen, die je meeneemt langs een onbeschrijfelijk mooie route.
Je komt langs talloze kraters en het uitzicht is echt prachtig! Het landschap is pikzwart, maar in een bepaald licht wordt het donkerrood. In 1 woord: magisch! 

Timanfaya National park Lanzarote

Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat de hitte van de aarde daar zo dicht onder het oppervlak zit. Om dat aan te tonen doen ze verschillende demonstraties.
Bij een demonstratie zit er een groot gat in de grond. Hier valt in eerste instantie niets aan op. Maar zodra er een bos droge takken in wordt gestoken vatten die vrijwel direct vlam door de hitte die uit de aarde komt.

Timanfaya National Park Lanzarote

Wat ik ook een hele leuk vind, is het testje met water. Een man giet een koker met water in een buis die de grond in gaat. Na een paar seconde knalt het water de grond weer uit, met een enorm kabaal. Als een soort geiser. Super gaaf!

Ook hebben ze een hele grote grill, waar vlees op ligt te braden. Die grill werkt dus op vulkaan hitte. Je kan ook eten in het restaurant waar ze koken op vulkaan hitte. Heel interessant en super leuk!

Timanfaya National park Lanzarote

Verder kan je in Timanfaya National Park ook een bezoek brengen aan het museum, waar je alles leert over de oorsprong van Lanzarote, de laatste uitbarstingen en de geschiedenis van omliggende dorpjes.

Het schijnt bijvoorbeeld dat in het naastgelegen dorpje Mancha Blanca een kerkje is gebouwd, als dank voor het ‘wonder’. De inwoners waren er namelijk van overtuigd dat het een wonder was dat hun dorp op het nippertje niet is bedolven onder een lavastroom.
Het Timanfaya museum is echt een bezoek waard. Onwijs interessant! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter