What to do in Rome? Mijn top 6!

What to do in Rome? Mijn top 6!

Een stad vol historie en cultuur. Hier waan je je in een gigantisch openluchtmuseum. Waar je ook kijkt, je ziet er alleen maar prachtige dingen. Ik heb het natuurlijk over Rome.

Deze stad loopt over van de bezienswaardigheden.
Rome stond altijd al op mijn bucketlist. Eind november was het dan eindelijk zo ver. Vier dagen heb ik van deze geweldige Italiaanse stad mogen genieten. Vandaag deel ik mijn top 6 bezienswaardigheden!

Colosseum, Rome

Colosseum
Met stip op nummer 1 staat natuurlijk het beroemde Colosseum. Een prachtig amfitheater dat in de Romeinse tijd plaats had voor maar liefst 65.000 toeschouwers.

Wil je graag naar binnen? Dan moet je zeker van tevoren tickets reserveren, anders sta je makkelijk een paar uur in de rij.

Toen ik er was zag het echt zwart van de mensen. Ook de rij voor bezoekers die van tevoren een ticket hadden gekocht, was ontzettend lang.
Zelf heb ik daarom de keuze gemaakt om het Colosseum niet in te gaan. Ik zou dan namelijk uren in de rij moeten staan in de volle zon, terwijl ik het Colosseum van de buitenkant ook prachtig vond.

Colosseum, Rome

Tip van Sylvia
Naast het Colosseum ligt een heuvel. Wandel deze maar eens op. Je eindigt bij een kerkje. Toen ik het kerkje inliep kwam er iemand naar mij toe met de vraag of ik een gratis rondleiding wilde. Buiten, voor het kerkje, werd een groepje gevormd van mensen die mee wilden met de rondleiding.

De gids wist onwijs veel interessants te vertellen over het kerkje en de historie ervan. Vervolgens nam hij ons mee naar een ruimte achterin het kerkje, waar je normaal niet mag komen. Ook hier had hij interessante verhalen over.

Als klap op de vuurpijl nam hij ons mee naar een geweldig uitzichtpunt over het Colosseum en de rest van de stad! Ook hier kan je normaal gesproken niet komen. Wil je iets bijzonders, maar niet in de rij staan? Ga hier dan zeker langs!

Fontana di Trevi: de Trevifontein
De bekendste fontein van Italië mag je niet overslaan tijdens je tripje naar Rome. Deze barokke fontein is echt prachtig om te zien. Ik moest me wel door de menigte wurmen om dichtbij de fontein te kunnen komen, ook hier was het super druk! Ga niet weg voor een je muntje in de fontein hebt gegooid. De gooier van de munt zal namelijk ‘ooit terugkeren naar Rome’. En wie wil dat nou niet?

Trevifontein, Rome

Wist je dat..
Er maandelijks voor 50.000 euro aan muntjes in de Trevifontein gegooid wordt? Dit geld werd eerder gebruik voor onderhoud van de fontein, tegenwoordig gaat het naar plaatselijke goede doelen.

De Sintpieterskerk (Vaticaanstad)

Ook wel de ‘Basilica di San Pietro’. Deze kerk staat in Vaticaanstad. Een ministaatje dat midden in Rome ligt. Ik ging op een zondagmiddag. De mis was net voorbij en het grote plein voor de kerk stroomde leeg. Op dat moment mocht ik ook niet naar binnen.
Na ergens een hapje te hebben gegeten, waardoor het ondertussen een uurtje later was, mocht ik naar binnen en was het alweer onwijs druk. Het plein is echt prachtig en de kerk is enorm!

Ik wilde een poging wagen om naar binnen te gaan, maar toen ik de rij zag besloot ik het toch maar niet te doen. Ik had werkelijk nog nooit zo’n lange rij gezien! Ongelooflijk.
De rij liep van de kerk helemaal naar de andere kant van het Sintpietersplein, en ik kan je vertellen, dat is héél lang!
Wil je er graag in? Wees dan ruim op tijd.
Vaticaanstad is absoluut een bezoek waard!

Sintpieterskerk, Vaticaanstad, Rome

Forum Romanum

Dit vond ik zó indrukwekkend! Forum Romanum was vroeger het centrum van het Romeinse Rijk. Je wandelt hier langs allerlei Romeinse opgravingen.
Overal staan borden met verhalen en tekeningen die uitleggen hoe het er vroeger precies heeft uitgezien en waar de gebouwen voor gebruikt werden. Super bijzonder. Het Forum Romanum vind ik uitstekend te combineren met een bezoek aan het Colosseum. Zeker doen!

Forum Romanum, Rome

De Spaanse Trappen
Je kan Rome niet verlaten zonder een bezoek aan de beroemde Spaanse Trappen. De trappen bestaan uit 135 treden. Wanneer je een afdaling maakt kom je uit op Piazza di Spagna, een plein met de opvallende fontijn van Pietro Bernini.
De Spaanse Trappen zijn echt een toeristische hotspot en natuurlijk super fotogeniek. Perfect voor een leuke vakantiefoto! En dan heb ik het nog niet eens gehad over het geweldige uitzicht over de stad. Prachtig!

Spaanse Trappen, Rome

Vittoriano

Dit vind ik misschien wel een van de meest opvallende gebouwen van Rome. Aan het Piazza Venetia ligt het monument van de eerste Italiaanse koning Vittorio Emanuele II.
Echt een ontzettend mooi gebouw, dat bestaat uit onder andere een museum en het graf van de onbekende soldaat, dat wordt bewaakt door twee millitairen. Vittoriano is misschien wat minder bekend dan de voorgaande bezienswaardigheden, maar zeker niet minder bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter