De 6 mooiste stranden van Aruba

De 6 mooiste stranden van Aruba

Zoals je misschien wel weet staat het Caribische eiland Aruba bekend om parelwitte stranden en eindeloos veel zonuren. Tijdens mijn tijd op Aruba heb ik zo veel mogelijk stranden bezocht en ze hebben allemaal hun eigen charme. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn prachtig!

Ga jij binnenkort naar Aruba, of ben je er op dit moment? Sla dan zeker deze stranden niet over!

Eagle Beach

Misschien wel het bekendste strand van Aruba. Toen ik hier voor het eerst kwam werd ik bijna verblind. Wat een prachtig wit strand!

Erg bijzonder aan Eagle Beach vind ik de schildpadnesten. Als je geluk hebt zie je de pas geboren schildpadjes naar de zee kruipen. Helaas heb ik dit niet gezien, maar de nesten waren er wel! Voor de rust en veiligheid van de jonkies zijn de nesten wel met lint afgezet.

Op Eagle Beach heb ik ook een van de mooiste zonsondergangen ooit gezien. Het strand was helemaal leeg en ik kon optimaal genieten van het geweldige uitzicht over de Caribische Zee. Een moment om nooit te vergeten!

Weetje!
Het water in de Caribische zee is altijd rond de 30 graden, hierdoor voelt het water nooit echt koud aan. Ik vond het zelf meer een lauwe soep, heerlijk!

Baby Beach

Baby Beach dankt zijn naam aan het kindvriendelijke strand. Het strand ligt namelijk in een hele ondiepe baai. Hierdoor is het voor gezinnen met kleine kinderen de aangewezen plek om een dagje door te brengen.

Op het moment dat ik er was, was het wel erg druk en moest ik goed zoeken naar een plekje in de schaduw. Uiteindelijk een super fijne plek gevonden onder een Divi boom en daar de hele middag kunnen vertoeven.

Palm Beach

Op 6 kilometer ten noordwesten van Oranjestad vind je Palm Beach. Zeker een favoriet! Dit strand ligt bij het highrise gebied. Een gebied met alle grote hotelketens (o.a. Hilton, RIU, Hyatt, Marriot en Ritz Carlton).

Palm Beach is een en al gezelligheid. Op dit strand vind je diverse pieren met super leuke barretjes en restaurants. Zelf vind ik Bugaloe en Pelican Pier het allerleukst! Als je op Aruba bent mag je Palm Beach zeker niet overslaan.

Wist je dat..
Het water ontzettend blauw is aan de stranden van Aruba? Bij het ene strand nog feller blauw dan bij het andere strand. Het is echt een prachtig gezicht!

Manchebo Beach

Manchebo Beach hoort eigenlijk bij het Manchebo Beach Resort. Overal zie je ligbedjes en rieten parasols. Maar ook als je niet verblijft in het bijbehorende resort, kan je hier heerlijk genieten van de zon, de zee en het strand.

Parkeren kan gewoon op de parkeerplaats van Manchebo Beach Resort. Wandel om het resort heen en je kan gewoon een lekker plekje zoeken onder een boom. Wanneer je niet verblijft in het resort is het niet de bedoeling dat je gebruik maakt van de ligbedjes, maar met een handdoekje in het zand is het ook absoluut goed toeven!

Weetje!
Op veel stranden op Aruba staan rieten parasols. Deze staat er permanent. Je kunt er ook eigenlijk niet zonder, want de zonkracht is onwijs sterk!

Malmok Beach

Malmok Beach kom je tegen wanneer je richting het noorden van het eiland rijdt. Een stukje voorbij het highrise gebied vind je dit rotsachtige strand. Malmok Beach is ook de uitgelezen snorkelplek.

Wat ik het allermooiste stuk van Malmok Beach vind, is Tres Trapi. Een trappetje wat zich een weg baant door de rotsen naar een schattig strandje. Super fotogeniek!

Boca Catalina Beach

Boca Catalina Beach mag absoluut niet ontbreken in mijn lijstje met favoriete stranden. Hier ben ik meerdere keren geweest, zó leuk vond ik het!
Het strand is relatief klein, helemaal als je het vergelijkt met Eagle Beach of Palm Beach. Maar dat maakt het niet minder leuk.

Zoek een plekje onder een parasol, of doe wat ik persoonlijk het liefste doe: snorkelen!
Bij Boca Catalina Beach wandel je het water in, wat vrij snel diep wordt. Als je richting het noorden zwemt kom je geweldig mooie koraalriffen tegen. Ik heb hier dwars door scholen met prachtige, kleurrijke vissen gezwommen.
Boca Catalina is misschien wat kleiner dan de rest, maar ongetwijfeld een plek om niet over te slaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter